9 maj 2015

Vecka 36

Titel: Vecka 36
Originalets titel:-
Författare: Sofie Sarenbrant
Översättare:-
Serie: Brantevik #1
Antal sidor: 300
Utgivningsår: 2012 (org. 2010)
Förlag: Ponto pocket  
Utläst: 26/4

Första meningen: "Med ena ögat kikade hon in genom den smala dörrspringan".

Handling
Sommarsäsongen i det lilla fiskeläget Brantevik är över för den här gången. För familjerna Winter och Malm har det varit en regnig semestervecka och stämningen är inte på topp. De bästa vännerna Johanna och Agnes är båda gravida och inom några få veckor kommer de att vara mammor.
I ett försök att ändå avsluta vistelsen på ett bra sätt bestämmer sig paren för att gå och sjunga karaoke på den lokala hamnkrogen. Men något går fruktansvärt fel och på morgonen när de andra vaknar är Agnes borta.
Agnes försvinnande blir veckans stora nyhet och polisen och media arbetar var och en på sitt håll för att finna en lösning på gåtan. Men det blir en kamp mot tiden och allt tar en oväntad vändning när en död kvinna hittas uppspolad på en strand


Mina tankar
Detta var verkligen precis vad jag behövde läsa just nu! En lättläst och spännande deckare som inte går att lägga ifrån sig förrän man läst ut boken. Det är bra underhållning för stunden. Jag tycker att denna bok påminner lite om både Läckbergs och Stens deckare.

Vecka 36 är också ganska obehaglig att läsa. Det är otäckt att läsa om hur gravida kvinnor försvinner och hur ingen vet var de är. Jag tycker om karaktärerna i boken och hur man får veta mer och mer om de ju längre in i boken man kommer. Jag  vet att det finns en uppföljare till denna bok, så jag kommer nog ta och läsa den också framöver.

Jag vet inte vad jag ska säga mer om boken, riktigt lättläst och spännande!

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

Författaren ingår i min boktolva.

HÄR kan ni läsa en smakbit ur boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...