11 maj 2015

Recensioner: Sagan om Isfolket bok 39-40

Titel: Rop av stumma röster
Originalets titel: Rop av stumme røster  (1988)
Författare: Margit Sandemo
Serie: Sagan om Isfolket #39
Antal sidor: 252
Utgivningsår: 2009
Förlag: Schibsted förlag
Utläst: 18/4

Första meningen: "Den tredje natten på värdshuset kom den tillbaka - ångesten som Ellen inte hade känt sedan den där ohyggliga händelsen i hennes barndom".

Handling
Nataniel Gard av Isfolket - son i 15:e generation från Tengel och Silje - och utvald till att leda den slutgiltiga kampen mot Tengel den onde. Men ännu var han inte mogen, utan behövde andra svåra uppgifter att träna sig på. Ellen Knutsen hade upplevt många hemska och mystiska saker, och även personligen var hon något av en gåta. Det skulle visa sig att dessa två hade mer gemensamt än vad Nataniel först kunde ana ...

Mina åsikter
Den var helt okej, Jag hade lite svårt att ta mig in i boken ordentligt, men när jag väl gjorde det så gick det bättre. Jag var inte så förtjust i början och slutet. Mittendelen var bäst när de utredde försvinnandet i England.

Betyg: 3/5
_________________________________________________________________________________

Titel: Fångad av tiden
Originalets titel: Fanget av tiden (1988)
Författare: Margit Sandemo
Serie: Sagan om Isfolket #40
Antal sidor: 252
Utgivningsår: 2009
Förlag: Schibsted förlag
Utläst: 25/4

Första meningen: "- NATANIEL! NATANIEEEEL!"

Handling
Tova Brink var en av Isfolkets svårast drabbade, hennes utseende fick folk att snabbt dra sig undan i vämjelse - och hon kallades allmänt för häxa. Trots detta var hon utvald till att medverka i ättens kamp mot Tengel den onde. Men Tova själv hade helt andra planer. Den enda gången hon kunde känna riktig glädje, var när hon lyckas göra livet surt för andra. Var det då inte mer naturligt för henne att gå i Tengel den ondes tjänst ...?

Mina åsikter
Jag är lite tudelad till den här boken. Å ena sidan så gillar jag mysteriet med STELLA, men samtidigt så tycker jag boken mot slutet blev väldigt konstig och svårt att hänga med. Det var ganska kul att läsa om Tovas alla reinkarnationer även om jag inte riktigt köper det. Samma sak med hur Nataniel räddar Tova och möter Tengel den onde. Bitvis så var boken också väldigt spännande.

Betyg: 3/5

Andra recensioner
Sagan om Isfolket bok 23-24
Sagan om Isfoket bok 25-26
Sagan om Isfolket bok 27-28
Sagan om Isfolket bok 29-30
Sagan om Isfolket bok 31-32
Sagan om Isfolket bok 33-34
Sagan om Isfolket bok 35-36
Sagan om Isfolket bok 37-38

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...