7 februari 2019

Blackmoore

Titel: Blackmoore
Originalets titel: Blackmoore (2013)
Författare: Julianne Donaldson
Översättare: Tove Janson Borglund
Serie: -
Antal sidor: 286
Utgivningsår: 2017
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Utläst: 19/1

Handling
Kate Worthington känner sig själv och vet att hon aldrig kommer att gifta sig. Hon är rastlös och drömmer om att resa till Indien, mest för att komma ifrån sin trångsynta familj. Men det här är England på 1820-talet och det är inte lätt för en kvinna att resa ensam runt jorden. Kates mamma bestämmer att hon ska få resa om hon först får tre män att fria till henne. Kate åker till Blackmoore med ambitionen att snabbt förvrida huvudet på tre män och tacka nej till deras frierier. Men i Blackmoores vackra omgivningar blir inget som Kate har tänkt sig. Kanske är den man hon bestämt sig för att avvisa i själva verket den som skulle kunna göra henne fri? 

Tankar om titel och omslag

Gillar titeln och omslaget. Omslaget känns typiskt för den tidsperiod boken utspelar sig i och påminner lite om de nya omslagen till Jane Austens böcker.

Mina tankar om boken
Detta är en bok som jag varit nyfiken på länge, speciellt då det börjat komma mer och mer romance även på svenska. Tyvärr var denna något av en besvikelse, men det finns några ljuspunkter.

Karaktärerna gjorde det svårt för mig att knyta an till boken. Alla kändes väldigt omogna och Kates mor och syster känns alldeles för överdrivna. Kärleksintresset tycker jag inte heller om, så tråkig och intetsägande som styrs helt av sin familj. Nej tack. Den enda karaktär som jag kan säga att jag gillar är katten och det säger en del.

Tempot känns ganska segt, fast det ändå händer ganska mycket. Språket är lättläst och när man väl läste var det ett bra flyt i texten. Miljöerna är Blackmoores räddning, de tecknas på ett fint sätt och lätta att se framför sig I övrigt är handlingen oerhört tråkig, det händer absolut ingenting känns det som.

Som sagt så är Blackmoore tyvärr en besvikelse för mig.

3 bra saker med boken: lättläst, miljöerna, tidsperioden

Betyg: 2/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...