28 februari 2019

Lilla Berlin 3: Leva Life & Lilla Berlin 4: Cute Overload


Författare: Ellen Ekman
Översättare: -
Serie: Lilla Berlin 3 & 4
Antal sidor: 160
Utgivningsår: 2015
Förlag: Kolik
Utläst: 2/2 & 10/2Handling
Ellen Ekman ritar den fenomenala humorserien Lilla Berlin, som dagligen publiceras i tidningen Metro. Dagens ungdom jobbar på, kopplar av, går ut, kommer in, kopplar upp och taggar ner i den tredje volymen, Lilla Berlin 3.

Varje stripp är en mininovell, med träffsäkra porträtt av unga storstadsmänniskor på 2010-talet där vardagliga igenkänningsbara situationer skildras med precis humor och satir. Skärpa, autentiska dialoger, suveräna person- och miljöskildringar och ett utsökt öga för de små detaljerna som särskiljer en rätt utstyrd unik och karakteristisk hipster från en annan unik och karakteristisk hipster.Tankar om titel och omslag

Gillar omslaget och tecknarstilen.

Mina tankar om boken
Jag tyckte inte att det var så jättelänge sedan som jag läste Lilla Berlin, men det visade sig vara närmare 2 år sedan. Oavsett var det härligt  och underhållande att få göra bekantskap med Ekmans serie igen.

Som jag sagt i tidigare recensioner är jag imponerad över hur Ekman lyckas på bara några få serierutor dels underhålla och belysa aktuella samhällsproblem. Det sker på ett smart sätt och det finns en viss igenkänningsfaktor också.

En del av stripparna är hysteriskt roliga och jag kommer på mig själv med att tänka att "just precis så är det".

Jag gillar tecknarstilen, den känns väldigt karaktäristisk och är lätt att känna igen och texten är väldigt kärnfull.

Lilla Berlin bjuder på en hel del skratt och underhållning och jag ska försöka att inte vänta två år med att läsa mer av henne.

3 bra saker med boken: tecknarstilen, samhällsaktuell och rolig

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Lilla Berlin: So last year
Lilla Berlin 2: Mina vänner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...