4 februari 2019

Min bokresa #24 - böcker om mytologi/folktro

Camilla på Mitt bokintresse har en inläggsserie som kallas min bokresa och som varje vecka har ett nytt tema. Den här veckan är temat mytologi och folktro.

Det är ett ämne som intresserar mig, men som jag egentligen inte läst så mycket böcker om. Vi hade en del i skolan om den egyptiska, och likaså den grekiska, romerska och nordiska mytologin. Jag kan inte påstå att jag minns så mycket, men den del kommer man kanske ihåg.

Jag vet att jag läst en bok av Johanne Hildrebrandt i serien Sagan om Valhalla. Jag skulle tro att jag läste Saga från Valhalla, vad jag minns tyckte jag bra om den. Lite kuriosa om författaren, hon är från samma ort jag gick gymnasiet på och senare jobbade i.

Jag har också läst Sagan om Isfolket av Margit Sandemo. En väldigt lång bokserie, men bitvis tyckte jag ändå böckerna var bra.

Dessutom har jag läst några av Rick Riordans böcker om Percy Jackson. Tycker de är så väldigt underhållande, och han har ju skrivit om flera olika mytologier.

Detta är de enda böcker som jag kan komma på att jag har läst, men det är en genre som jag gärna vill läsa mer. Jag tycker det är ås kul när en författare tar en mytologi och omvandlar det till en egen historia.

2 kommentarer:

  1. Hade helt glömt av Johanne Hildebrandts böcker, har läst flera av hennes.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nog enda jag läst av henne, borde kanske läsa mer av henne

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...