25 juli 2018

Tv-serie: Riverdale säsong 2

Handling
The quiet little town of Riverdale is turned upside down after it is struck with the mysterious death of Jason Blossom, a popular high school student and member of the most powerful family in town. Archie and his friends explore the struggles of everyday life in a small town whilst taking on the haunting case of Jason Blossom. in order to solve this mystery, the rag tag group of friends must first unlock the secrets that lie buried deep beneath the surface of their hometown. Riverdale may not be as innocent as it appears.

Fred's life hangs in the balance following the shooting; Veronica's father arrives into town; Jughead and Betty question the gunman's true motives.

Den andra säsongen har 22 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat K.J. Apa, Camila Mendes, Cole Sprouse och Lili Reinhart.

Jag såg klart säsongen 14 juli.

Mina tankar
Jag fastnade verkligen totalt för denna serie. Det är sån bra underhållning, det är snabbt tempo och många tvära kast och framförallt är det spännande.

Jag tror att det är en fördel om man inte vet så mycket om vad serien handlar om, utan att man bara hänger med. Det hinner verkligen hända mycket under säsongen, det är många storylines att hålla reda på. Serien är överlag mörkare i den andra säsongen och staden får mer och mer problem.

I den här säsongen introduceras vi också för Veronicas far Hiram Lodge, någon som i den första säsongen bara fanns i bakgrunden. Tycker också det är intressant att se relationerna mellan alla vuxna, den ena är galnare än den andra. Den enda förälder som faktiskt känns vettig är Fred, Archies pappa men en del föräldrar växer under säsongen.

Många av karaktärerna ställs inför nya utmaningar och utvecklas. Den karaktär som jag tycker har den bästa utvecklingen är Cheryl och jag har helt ändrat uppfattning om henne. Jag hade ändå önskat att man hade fått se mer av henne.

Det är som sagt mycket drama och känslor och jag vill inte gå in på detaljer. Dessutom får man följa jakten på en maskerad mördare och vem som är det får man först veta i sista avsnittet.

Jag skulle kunna skriva mycket mer, men då jag inte vill spoila alltför mycket så försöker jag lägga band på mig själv. Riverdale har på kort tid seglat upp som en av mina favoritserier och jag längtar verkligen efter den tredje säsongen.

Favoritkaraktär: Jughead
Det sämsta med säsongen: Hade önskat att se mer av en del karaktärer, ex. Cheryl.
Det bästa med säsongen: Dramat, spänningen

Hur säsongen slutar
Man får veta vem som var the black hood, något som påverkar Betty och Alice väldigt mycket. Jughead blir ledare för Serpents och Cheryl joinar gänget. Fred ställer upp i valet för borgmästare, men förlorar mot Hermione. Det blir upplopp i Riverdale. Hiram ser till att Archie blir gripen för mord, efter att Archie trotsar honom. Veronica blir ny ägare till Pops och bryter eventuellt med sin far. 

Riverdale säsong 1Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...