12 december 2014

Bokbloggsjerka 12-15 december

Det är fredag och dags för Annikas bokbloggsjerka. Ser verkligen fram emot helgen, fast det gör man väl alltid. Veckans fråga lyder:

Veckans fråga kommer från Mia: Är tre ett dåligt betyg? (Gäller betygskalan 1-5. Sortera in trean på motsvarande plats om du använder en annan typ av poängsättning)

Jag tycker inte att 3 är ett speciellt dåligt betyg, det är ändå ganska bra. I mina ögon betyder en 3:a att boken är bra, men att det kanske saknar det där lilla extra som gör boken väldigt bra. Betygsättning är nog alltid svårt och betygsättningen är ju också alltid individuell, det beror ju på vad man själv tycker om boken och hur man värderar den i jämförelse med andra. Det blev ett ganska kort svar den här gången, men det får duga.

Vad tycker du om betygsättningarna?

19 kommentarer:

 1. Jag betygsätter inte det jag läser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla tycker ju olika och jag kan verkligen förstå att du tänker så som du gör. Jag har själv aldrig tänkt på det tidigare, men nu när du säger det så... :)

   Radera
 2. Alla tycker olika om olika böcker och betyg är ju alltid individuellt :) Vilket säger mycket om man känner till vad personen gillar i övrigt om de gillade eller ogillade en bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det stämmer verkligen! Ha en trevlig fredag!

   Radera
 3. Jag tycker nog 3 är ganska bra, men det beror ju på varför den inte fått högre. Vad i boken eller läsningen som stoppar det där lilla extra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, och en del gånger kan ju ett betyg bero på vilket humör man är på.

   Radera
 4. För mig är det nog så att alla böcker börjar på tre, som är grundbetyget. Sedan höjs eller sänks det beroende på vad jag tycker om boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig riktigt börjat de böcker jag läser med något viss betyg, men det är ju ett smart sätt som kanske gör det lite lättare att sätta betyg. Trevlig helg!

   Radera
 5. Svar
  1. Jag har aldrig riktigt tänkt tanken att inte göra det, men jag förstår absolut de som inte gör det :) Trevlig helg

   Radera
 6. Ja en trea har inte det "lilla extra" till skillnad från en fyra...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det saknas något som gör det till en bra bok :)

   Radera
 7. Det är svårt med betygsättning. Men en trea är absolut inte dåligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är det och betygsättning är ju alltid individuell. Jag tycker inte att en trea är speciellt dålig, det är bara det att det saknas något för att göra den riktigt bra

   Radera
 8. tre duger absolut! man måste vila också mellan fyrorna och de mera sällsynta femmorna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis! Man kan inte uppskatta de bra böckerna utan att ha läst lite sämre böcker :)

   Radera
 9. Betygstrean skulle hamna bland bra böcker även för mig. Klart läsvärd alltså!

  SvaraRadera
 10. Betyg är inget för mig, jag väljer efter min egen känsla, som kan variera kraftigt! Och i bland är en mellanbok precis det jag vill läsa!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...