26 december 2014

The fault in our stars
Handling
Hazel och Gus är två ovanliga tonåringar som har en hel del gemensamt; en kvick och syrlig humor, ett förakt för det traditionella och en kärlek som tar med dem – och oss – på en oförglömlig resa. Förr eller senare exploderar jag är en gripande och livsbejakande kärlekshistoria mot alla odds.

Filmen spelades in 2014 och är 121 minuter lång. Den regisserades av Josh Boone och i huvudrollerna ses bland annat Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff och Willem Dafoe.

Mina åsikter
Nu har jag alltså sett filmen baserad på en av mina favoritböcker, The fault in our stars av John Green. Jag hade skyhöga förväntningar på den här filmen och jag blev inte heller speciellt besviken. Jag såg filmen tillsammans med en kompis som inte hade läst boken och han tyckte också väldigt mycket om filmen. Vi tyckte båda om filmen så mycket, så vi har planerat att vi ska försöka se om den under jullovet.

Jag tycker att filmen är helt fantastiskt och jag upplevde att den följde boken på ett bra sätt. Den var väldigt romantisk och sorglig och även fast man visste vad som skulle hända så var den väldigt gripande. Jag upplevde att filmen var väldig stark och jag tyckte den var ännu mer gripande för att jag hade läst boken innan. Jag tyckte att boken hade en bra blandning mellan det romantiska och det sorgliga och jag tycker faktiskt att det var ganska fint att slutet av filmen inte var en solskenshistoria.

Jag tyckte att slutet var väldigt gripande och jag måste erkänna att jag faktiskt grät en skvätt. Det var så fint både med musiken och skådespelarnas insats. Jag tyckte att Gus flera gånger lät precis som John Green, när man ser honom i hans videor på Youtube.

En sak som jag faktiskt saknade i filmen och tyckte hade kunnat utvecklats mer var stödgruppen. Jag tyckte att den fick för lite utrymme i filmen och jag hade gärna sett mer utav det, speciellt om Isaac.

Jag känner också att jag har lust att läsa om boken, nu när jag har sett filmen. Jag tror att jag kommer göra det någon gång, men jag vet inte om jag vill läsa den på svenska eller engelska. Jag gillar den engelska versionen.

Det finns så mycket jag skulle vilja säga om filmen, men på något vis så räcker orden inte riktigt till. Kort sagt tycker jag att filmen är helt fantastiskt och det spelar absolut ingen roll om man inte har läst boken innan man ser filmen, den är lika bra ändå! Detta är en film som jag hoppas att många kommer se och ha nytta och glädje av!

Om ni inte redan har sett den, tycker jag att ni ska göra det!

4 kommentarer:

 1. Håller med dig hade velat ha lite mer stödgrupp. Men som du säger även om det är ett tungt ämne så är filmen fylld med värme och lite humor också vilket jag gillar. Åh måste nog ta och se om den filmen snart tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer nog också att se om den om inte alltför länge :)

   Radera
 2. Jag precis nyss köpt filmen och skall se den ganska snart. Ser så fram emot det. Älskade boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad spännande! Skulle vara intressant att få veta vad du tycker om den sen! :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...