14 december 2014

En smakebit på söndag: VårofferDet är söndag igen och dags för en smakebit på söndag på den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten. Utmaningen går ut på att man delar med sig av några meningar ur boken man läser just nu. HÄR kan ni läsa mer. 

Den här veckan har varit ganska bra och det känns att det inte är så långt kvar till jul. Jag har hunnit köpa de allra flesta julklapparna, men det är fortfarande några kvar. Skolveckan har varit ganska intensiv så förhoppningsvis blir nästa vecka betydligt lugnare. Bland annat så hade vi slutprov i historia årtalen 1919-1991, men som tur var kändes det gå riktigt bra och jag känner mig nöjd med provet. 

Jag har läst mer än vad jag trodde i veckan faktiskt. Jag trodde knappt att jag skulle hinna läsa någonting alls, men jag hann läsa ut Lejontämjaren och dessutom börja på Ferry tales av Björn Ferry, som har lite lokal anknytning. Smakebiten kommer inte att komma från den boken, det blir ur Våroffer av Margit Sandemo och det är del 23 i Sagan om Isfolket. Jag håller på att läsa igenom den serien och det blir någon bok då och då. Våroffer handlar om Vingas och Heikes kamp för att få tillbaka släktens egendomar från en domare på Gråstensholm. Smakebiten kommer från sidan  81,


"Vinga slog upp ögonen. Djup natt rådde. Månen hade vandrat över himlafästet, den var nu på väg ned i dimbältet och ljusstyrkan hade minskat. Nu förefall allt vanligt nattgrått. Hade hon hon haft en mardröm? Hon kunde inte minnas, det satt bara kvar en oövervinnlig ångestkänsla i henne." 

21 kommentarer:

 1. Sagan om Isfolket har jag fortfarande inte läst, men det känns inte som att jag orkar ta mig an en serie på 43(?) böcker just nu. Men jag är väldigt nyfiken på de här böckerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är 47 böcker... men som tur är de väldigt lättlästa och inte så långa. Jag har absolut full förståelse för att du inte orkar läsa den nu!

   Radera
 2. En gammal välkänd bokserie som jag själv inte kommit i kontakt med genom att läsa. Vad jag förstår skall böckernas handling innehålla lite smått "övernaturligt" ibland, o sånt är ju alltid spännande... :)
  Tack för smakbit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de nästan alla innehåller något lite övernaturligt, en del mer. De är ganska bra att läsa mellan lite tjockare och jobbigare böcker :)

   Radera
 3. Tack för smakbiten. Har aldrig läst något av henne och vill nog inte börja på en sådan lång serie ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det förstår jag! Jag lånade böckerna av en bekant som undrade om jag villa läsa dem. Jag hade svårt att säga nej... :)

   Radera
 4. Sagan om isfolket har jag hört så mycket om men ännu inte läst. Är såklart nyfiken men blir alldweles matt när jag ser hur många delar det är. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är väldigt många delar! Fast som tur är så är de väldigt lättlästa men visst hade det varit skönt om serien hade varit lite kortare... :)

   Radera
 5. Du har en del att läsa framöver! Hoppas du får en fin söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det kan man säga! Önskar dig detsamma!

   Radera
 6. Å, jeg liker Heike :-) Det er fristende å begynne på serien enda en gang, men kanskje det må vente til neste år. Jeg har en annen serie, som er litt kortere, jeg lurer på om jeg skal lese i julen. Den heter Det mørke tårn og er skrevet av Stephen King. Ønsker deg en fin adventssøndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara läst noveller av Stephen King, men jag är sugen på att testa nån bok. Trevlig kväll!

   Radera
 7. Kjæresten min (mann 47) har lest serien to ganger! Jeg falt av etter første boka. Lesemaken er ulik- det viktigste er jo AT vi leser :)
  Ønsker deg en fin søndag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det var inte illa! Det skulle jag aldrig ha ork till... Ha en trevlig kväll!

   Radera
 8. Jeg har lest alle 47 bøkene i Sagen om Isfolke. Faktisk 2 ganger, men det er en del år siden nå. Leste også Heksemesteren og Lysets rike. Har og lest Kiaras saga

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en hel del böcker i kvar, läste just ut del 23 men nu har jag ju tid under lovet så då hinner jag kanske läsa lite fler. Oj, att du orkade läsa serien 2 gånger, det är ju så många delar :)

   Radera
 9. Jag minns inte riktigt om jag läst alla böcker i serien, var ett bra tag sen och ja minnet är som det är ibland, men jag har i alla fall läst några delar. Tack för smakbiten och ha en fin adventskväll! ;)

  SvaraRadera
 10. Någon gång ska jag också läsa den serien. Tack för smakebiten

  SvaraRadera
 11. Jag har läst "valda delar" ur Isfolksserien.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...