31 december 2014

Julkalender 2014: Piratskattens hemlighet


Handling
Piratskattens hemlighet utspelar sig längs med Orkidékusten vid Medelhavet dit syskonen Minna och Sam åker tillsammans med sin mamma för att fira jul. När de kommer dit får de veta att Orkidékusten är hotad och att det bara finns en sak som kan rädda den – piraten Aquilas sedan länge försvunna skatt! Minna och Sam bestämmer sig för att rädda Orkidékusten och ger sig tillsammans med sin kusin Bianca ut på jakt efter piratskatten. Det visar sig snart att de inte är de enda som är ute på skattjakt och barnen hamnar mitt i ett både läskigt och spännande äventyr.

Huvudrollerna görs av bland annat av Lea Stojanov, Buster Isitt, Alexandra Breschi och Mirja Turestedt.

Serien sändes i SVT och hade 24 avsnitt.

Mina tankar 
Även fast jag är "vuxen" så tycker jag om att se på julkalendern, det blir ett sätt att räkna ner mot jul och jag tycker det är ganska trevligt att se. Jag tycker att årets julkalender är ganska bra, men det är inte den bästa som jag sett. Jag kanske är lite gammalmodig, men jag tycker att en julkalender ska utspela sig under vintern och jag saknade faktiskt snön. Piratskattens hemlighet är väldigt spännande och det är ganska roligt att se hur barnen försöker hitta Aquilas skatt och rädda kusten.

Jag tycker att barnskådespelarna är väldigt duktiga, flera av dem är lite bättre än de vuxna tycker jag. En del av de vuxna skådespelarna verkade väldigt stela och onaturliga och det kändes inte riktigt äkta. 

Som sagt tycker jag att julkalendern är ganska bra, men det finns bättre. De två senaste årens julkalendrar har varit riktig bra, men den här når inte riktigt upp dit. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...