10 augusti 2015

Augusti-enkät

Jag har sett att denna enkät har cirkulerat runt på många bloggar. Enkäten är skapad av Johanna på Johannas deckarhörna. Jag tycker det är roligt med enkäter och kände också för att göra den.

1 De flesta är överens om att sommaren 2015 inte har varit någon höjdare vädermässigt, hittills. En del läser mycket när det regnar, andra sitter mest och trånar efter den där solstolen som inte går att använda. Hur har din lässommar varit? (Hittills, även här, sommaren är ju inte slut ännu.)

Jag är ändå ganska nöjd med min läsning den här sommaren. Jag har ändå läst mer än vad jag trodde att jag skulle göra. Vädret har ju säkert bidragit till det. Dessutom så har jag läst många riktigt bra böcker och det har varit ganska få besvikelser. 

2. Nämn tre böcker du bara måste läsa i augusti (gamla eller nya)!

Räknas det som fusk om jag tar med böcker jag har läst eller håller på med just nu? Nu har ju faktiskt en del av augusti redan gått. Jag har redan hunnit läsa en "måste-bok" och det var Insurgent av Veronica Roth. Två andra är Cress av Marissa Meyer och Fasanjägarna av Jussi Adler-Olsen.

3. Vilka nya böcker som kommer i augusti längtar du mest efter?

Jag har pinsamt dålig koll på vilka böcker som släpps nu i augusti. En bok som jag vet släpps nu i augusti är E.L. James senaste bok i Femtio nyanser av honom-serien, som jag vill läsa. 

4. Kräftor eller surströmming. I augusti är det premiär för dessa ”delikatesser”. Vilket väljer du helst?

Surströmming gillar jag verkligen inte!! Kräftor har jag aldrig smakat, men jag tror att det är lite bättre än surströmming i alla fall. 

5. Vilken är den bästa boken du har läst i sommar?

Jag har läst så många bra böcker, men den absolut bästa måste vara Och så var de bara en av Agatha Christie. Den är svår att slå!

6. Finns det någon för dig ny författare du är sugen på att läsa i höst?

Jag läser gärna böcker av nya författare. Emma Healey har skrivit Elizabeth är försvunnen och den är jag ganska nyfiken på. 

7. För många är ju också augusti förknippat med skolstarten. Har du något starkt läsminne från skolåren?

Läsminnen... Om jag ska välja något speciellt är det kanske när vi fick läsa Anne Franks dagbok och senare se några filmatiseringar. Det var väldigt intressant läsning, samtidigt som den var väldigt hemsk. 

8. Semestern är kanske slut snart, men hur gör du för att hålla liv i sommarkänslan lite till?

Jag har inte haft någon stor semesterkänsla, dels beroende på vädret och på att jag jobbat i stort sett hela sommaren. Att hålla liv i sommarkänslan blir kanske att försöka ta vara på de stunder som finns kvar och försöka vara ute när vädret tillåter. 

9. Anta att det börjar komma en hel del höstböcker hem till dig, men du är ju inte färdig med de böcker du hade planerat att läsa i sommar ännu. Samtidigt vill du kasta dig över nyheterna. Hur prioriterar du?

Jag tror jag kommer försöka läsa blandat och varva nya böcker med lite äldre böcker. 

10. Till sist, vilken är hösten allra mest efterlängtade måste-läsa-direkt-bok för dig?

Arvet efter dig av Jojo Moyes!!

2 kommentarer:

  1. Jätteroligt att du ville göra enkäten :) Ja, Agatha Christie är svårslagen ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen! :) Ja, enkäten var riktigt rolig!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...