22 augusti 2015

Cress

Titel: Cress
Originalets titel: Cress (2014)
Författare: Marissa Meyer
Översättare: Lena Karlin
Serie: Månkrönikan #3 (även kallad The Lunar Chronicles)
Antal sidor: 493
Utgivningsår: 2015
Förlag: Modernista  
Utläst: 13/8

Första meningen: "Hennes satellit färdades ett helt varv runt Jorden på sexton timmar."

Handling
Cinder och kapten Thorne är på rymmen med Scarlet och Wolf i släptåg. Tillsammans planerar de attstörta drottning Levana och hennes armé.


Deras största hopp ligger hos Cress, som har varit instängd i en satellit sedan hon var barn, med bara dataskärmar som sällskap. All denna tid framför datorer har gjort Cress till en lysande hacker. Och olyckligtvis har hon precis fått order från Levana att spåra upp Cinder och hennes stilige medbrottsling.


När ett våghalsigt räddningsförsök slår fel splittras gruppen. Cress får till sist sin frihet, men den har ett högt pris. Samtidigt kommer inte drottning Levana att låta något stå i vägen för hennes äktenskap med kejsare Kai.


Cress, Scarlet och Cinder har kanske inte tackat ja till att rädda världen - men de är antagligen de enda somkan göra det.

Mina tankar
Jag har verkligen längtat efter att den tredje delen skulle komma ut på svenska! Jag tyckte mycket bra om både Cinder och Scarlet och jag hade höga förväntningar på Cress, som ska vara en modern retelling av Rapunzel. Jag har inte så bra koll på historien om Rapunzel, men vissa saker kände man ju igen.

Bokens början är verkligen spännande och jag gillar verkligen deras jakt på Cress. Dramat som pågår på jorden kring kejsar Kai och lunardrottningen Levana är också spännande, men jag tycke ändå att de delarna var lite sega att läsa.

Något som jag verkligen slogs av i boken är alla de oväntade vändningarna. Man kan kanske ha en aning om hur det ska gå, men sen så händer något helt annat. Jag gillade verkligen det och det gjorde det också väldigt spännande att läsa boken.

En av boken största styrkor är karaktärerna, de känns verkligen levande. Cinders inre kamp känns trovärdig. Iko är också en favorit och jag gillar verkligen hennes roliga kommentarer, de livade verkligen upp trots att Cress egentligen är en väldigt mörk bok.

Modernista har tagit över utgivningen av den här serien och jag är verkligen glad över att de valde att fortsätta publicera böckerna. Något som jag inte är riktigt förtjust i är att de har ändrat omslagen. Jag tycker inte att de nya omslagen är fula, men jag tyckte att de gamla omslagen var lite snyggare.

Jag ser verkligen fram emot nästa del och jag  hoppas verkligen att den kommer ut snart!

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Cinder
Scarlet

Kaosutmaningen: Läs en bok som handlar om ett föräldralöst barn (28). 

HÄR kan ni läsa en smakbit ur boken.   

2 kommentarer:

  1. En serie jag tänkt få till att läsa... varför så lite tid? ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Serien är riktigt bra! Jag har också problem med att få tiden att räcka till alla de böcker jag vill läsa :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...