27 augusti 2015

I stället för dig

Titel: I stället för dig
Originalets titel:-
Författare: Sofie Sarenbrant
Översättare:-
Serie: Brantevik #2
Antal sidor: 286
Utgivningsår: 2011
Förlag: Damm Förlag
Utläst: 17/8

Första meningen: "Något var fel".

Handling
Det har gått sexton år sedan Agnes blev bortförd, inlåst och tvingad att föda sitt barn i en mörk källare, mitt i det skånska sommarparadiset Brantevik. Pojken hon födde slets ur hennes armar i samma sekund som han tog sina första andetag. Vad som hände med honom efter det är ett mysterium som polisen aldrig lyckats lösa.

Idag lever Agnes ett till synes fridfullt familjeliv i Bromma med sin man och deras dotter Nicole, som nu är arton är gammal. Men det Agnes inte vet är att hennes man bedrar henne och att Nicole har rest till Brantevik för att ta reda på sanningen om hennes bror.
Men det är fler personer med anknytning till fallet som återvänt till det lilla fiskläget och när Nicole väl förstår vad hon gett sig in i är det för sent att dra sig ur.
 


Mina tankar
Tidigare i år läste jag Vecka 36 och den tyckte jag var riktigt bra. I stället för dig är uppföljaren och utspelar sig sexton år senare. Jag tycker att denna är minst lika bra som Vecka 36 och jag tyckte det var kul att få återstifta bekantskap med Agnes och alla de andra karaktärerna. Det märks att karaktärerna har blivit äldre och deras känslor skildras på ett levande sätt.

Såklart hade jag glömt vissa delar från den föregående boken, men jag tycker att Sarenbrant förklarar de händelserna på ett bra sätt och det gjorde det lätt att komma in i boken.

I stället för dig är mycket spännande och jag tycker att de lösa trådarna från den föregående boken knyts ihop på ett bra sätt. En del saker listade jag ut ganska snabbt, men vägen dit var spännande och bjöd på flera oväntade twister. Vissa av händelserna kanske inte heller är så sannolika och upplösningen blev väldigt snabbt, men jag tycker ändå om boken. Den har ett snabbt tempo och den är lättläst och jag ville hela tiden veta vad som skulle hända.

Jag ser fram emot att läsa mer av Sofie Sarenbrant i framtiden!

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författare
Vecka 36

I stället för dig var min augusti-bok i Spänningsutmaningen.

6 kommentarer:

 1. Hennes böcker blir bara bättre och bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter bra! Är väldigt sugen på att läsa hennes andra böcker också!

   Radera
 2. Denna kommer jag säkert att läsa framöver. Läste Andra andningen under sommaren och fick verkligen mersmak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska försöka läsa fler av hennes böcker framöver :)

   Radera
 3. Läst mycket positivt nu om Sofie Sarenbrants två bokserier nu - klart man blir nyfiken på dessa! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är riktigt bra! Jag kommer definitivt läsa mer av Sarenbrant! :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...