22 augusti 2015

Läsplatta?

Jag har funderat en hel del på att investera i en läsplatta. Jag kollat lite på olika märken, men jag har inte riktigt fastnat för något än. Jag skulle därför vilja ha er hjälp.

Jag vill ha en läsplatta som är enkel att använda och jag vill att man ska kunna läsa olika format. Dessutom vill jag att det inte ska vara alltför krångligt att låna e-bok via bibliotek och kunna föra över till plattan. Jag tror att det också skulle vara bra om man kunde ha möjlighet till wifi på den.

Jag har tittat lite grann på en Adlibris Letto eller en Sony, men jag känner mig lite osäker kring vilken läsplatta som egentligen är bäst.

Om ni själva äger en läsplatta skulle jag vara väldigt tacksam om ni skulle skriva en kommentar om hur ni tycker den är att använda, hur det går att läsa på den och om ni har stött på några problem. Sedan undrar jag också om det är svårt att föra över en bok från t.ex. datorn till plattan eller om man smidigt kan låna en e-bok från biblioteket utan att behöva använda datorn.

5 kommentarer:

 1. Jag har en Letto, dock lite äldre modell, inte den nya som heter frontlight. Tror dock inte det skiljer jättemycket. Den är enkel att använda, och det är inte svårt att flytta över bibliotekslån. Man måste bara ladda ner ett program på datorn som heter Adobe Digital Editions (gratis) att ladda ner e-böckerna till (måste du ha för att kunna ladda ner recex i e-boksformat också). Man måste visst autentisera sin läsplatta så att programmet hittar den, men det är inte jättesvårt och man kan kolla i instruktionerna eller söka på nätet om man vill läsa mer om hur man gör. Min platta har wifi och man kan handla direkt från adlibris om man loggar in på sitt konto från plattan. Över lag tycker jag nog att det är ett bra köp om man vill ha en enkel platta. Mycket bättre att läsa på än en "lysande" skärm så som dator eller surfplatta. Hoppas du hittar någon platta du gillar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för informationen! Ska nog vänta lite till med att faktiskt köpa en läsplatta, men bra att veta lite mer :)

   Radera
 2. Jag skaffade min Letto Frontlight för några veckor sedan men redan hunnit använda den en hel del, Att jag valde att köpa just den var bland annat pga att den tar olika format (Kindle klarar tex ej att läsa av biblioteksböcker här i Sverige) samt frontlighten. Ljuset gör att jag inte alls upplever den jobbig att läsa på, inte ens längre stunder. Har inga problem med att ladda över böcker från datorn, testat med biblioteksböcker och det är väldigt enkelt.

  Känns som att jag bara upprepar vad Johanna ovan har sagt om jag fortsätter, men är det något speciellt du undrar över så kan jag absolut säga vad jag tycker. Är väldigt nöjd hittills. Kommer att skriva en sammanfattning av mina tankar om 1-2 veckor på bloggen, när jag hunnit testa den lite mer. Än så länge sjukt värd pengarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för informationen! Det är alltid bra att få höra från flera stycken hur den är att använda :)

   Radera
 3. Har en älskad Sony som även den är himla bra, men eftersom det är den enda jag haft skulle jag rekommendera dig att kolla in på bloggen endasteböcker (ebocker?), hon har testat flera olika märken och skriver ganska ingående om dem.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...