27 augusti 2015

Tematrio: Sommarens minnesvärda

Den här veckan kände jag att jag ville vara med i Lyrans tematrio.  Lyran beskriver temat så här: Är sommaren slut? Ja, i det närmsta, tror jag. Och de flesta av oss har väl redan jobbat några veckor. Dags således att summera.Berätta om sommarens tre bästa läsupplevelser!

Jag har läst väldigt många bra böcker i sommar, och det är faktiskt ganska svårt att bara välja ut tre stycken. 

1. Och så var de bara en av Agatha Christie. Det är egentligen en omläsning, men den är lika fantastisk andra gången. Morden är så genialt konstruerade och spänningen stegras hela tiden! Miljön och stämningen i boken fångar mig verkligen och jag älskar att de olika morden kopplas till en barnramsa. Boken tog mig verkligen med storm! 

2. Mörka platser av Gillian Flynn. Jag blev verkligen överraskad över hur bra och mörk boken var. Flynn vet verkligen hur man skapar intressanta karaktärer och det gjorde boken väldigt spännande att läsa. 

3. Vi måste ju såklart ha med lite äkta feelgood på listan och det får Livet enligt Fikry av Gabrielle Zevin stå för. För det första så utspelar det sig i en bokhandel och man måste bara älska Fikry! Lite nördig humor och härliga karaktärer. Den är ett måste för bokälskare! 

8 kommentarer:

 1. Livet enligt Fikry är den enda jag inte läst av böckerna i din trio och den är jag lite nyfiken på.

  SvaraRadera
 2. Har läst både Agatha Christies och Gillian Flynns, men den där Livet enligt Fikry har jag bara hört väldigt mycket om och ja, jag är lite nyfiken på den :)

  SvaraRadera
 3. Har läst ettan och trean. Gillade. ;)

  SvaraRadera
 4. De två första har jag läst men nummer 3 står faktiskt i bokhyllan och väntar

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...