20 augusti 2015

Film: This Is Where I Leave You

Handling
När deras far dör måste fyra syskon återvända till sitt barndomshem och leva under samma tak i en vecka, tillsammans med en jobbig morsa, makar och ex.

Filmen är regisserad av Shawn Levy och är 99 minuter lång. I huvudrollerna ses bland annat Jason Bateman, Tina Fey och Jane Fonda. Filmen spelades in 2014.

Den är baserad på Jonathan Troppers bok med samma namn. På svenska hette den Sju jävligt långa dagar. 

Mina tankar
Jag visste inte ens att denna bok hade blivit film, förrän den nästan hade kommit ut. Trots att jag verkligen har velat se filmen, så har jag ändå gruvat mig lite för det och det har nog med att gör att jag tyckte boken var riktigt bra. 

Det är faktiskt en helt ok filmatisering och jag tyckte att de ändå fick med mycket från boken. Det som jag tyckte allra bäst om var familjedynamiken, som minst sagt var lite ovanlig. Dialogerna mellan familjemedlemmarna var det som jag tyckte var det bästa med filmen och hur de mindes sin far. 

Alla de fyra syskonen är ju väldigt olika och alla har sina egna problem. Vissa är ganska barnsliga, medan andra problem är väldigt allvarliga men också sorgliga. 

Skådespelarna tycker jag gör ett bra jobb, speciellt Tina Fey. Jag är inte så förtjust i Jaosn Bateman och brukar ibland dra mig lite för att se filmer som han medverkar i. 

This is where I leave you har marknadsförts som en komedi, och visst har den sina roliga stunder, men jag skulle ändå beskriva den mer som ett familjedrama. 

Om man har läst boken tycker jag verkligen att man ska passa på att se filmen också! 
4 kommentarer:

 1. Ha! Hade ingen aning om att denna hade blivit film - den måste jag ju se!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag märkte det först när den hade kommit ut :)

   Radera
 2. Oh, så den har kommit nu? Oj, i februari... Har helt missat det, men den måste jag ju se :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade också nästan missat att den hade kommit. Nu får du ta och se den! :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...