19 augusti 2015

Insurgent

Titel: Insurgent
Originalets titel:-
Författare: Veronica Roth
Översättare:-
Serie: Divergent #2
Antal sidor: 525
Utgivningsår: 2012
Förlag: Harper Collins  
Utläst: 5/8

Första meningen: "I wake with his name in my mouth".

Handling
Tris has survived a brutal attack on her former home and family. But she has paid a terrible price. Wracked by grief and guilt, she becomes ever more reckless as she struggles to accept her new future.


Yet if Tris wants to uncover the truth about her world, she must be stronger than ever... because more shocking choices and sacrifices lie ahead.

Mina tankar
Jag läste den första delen för några månader sedan och redan den tog mig verkligen med storm! Jag älskade verkligen Divergent. Nu har jag äntligen läst Insurgent och jag förstår verkligen inte att jag väntade så länge med att läsa fortsättningen.

Jag har glömt lite detaljer från den förra boken, men det var väldigt lätt att komma in i Roths fantastiska värld. Jag gillar verkligen hur samhället är uppbyggt och att den jämvikt som har varit mellan de olika grupperna har förstörts och hur samhället håller på att förändras. Tempot är också otroligt bra. Det är ju mycket action och boken är väldigt spännande, men samtidigt så får karaktärerna utrymme att utvecklas och man får följa deras tankar.

Det som jag tycker är bokens största behållning är karaktärerna och den värld de lever i. Både Tris och Four är intressanta. Tris är den karaktär som jag tycker bäst om och jag hennes tankar och känslor skildras på ett sätt som gör att jag verkligen känner med henne. Hennes sorg och funderingar kring den värld som håller på att slås i spillror runt omkring henne.

Jag vill se filmerna, men jag tror att jag faktiskt vill avsluta serien först innan jag ser de. Nog för att jag skulle kunna se de två första filmerna nu så vill jag vänta. Jag vill ha det kvar att se fram emot.

Jag tycker nog att Divergent var lite bättre än den här. Den är ju inte alls dålig, det är bara det att den inte riktigt når upp i samma nivå.

Insurgent är verkligen en spännande och lättläst bok. Om ni inte redan har läst Roths serie tycker jag verkligen att det är dags!

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Divergent

2 kommentarer:

  1. Får nog ta tag i den här snart, innan jag helt har glömt bort Divergent :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...