6 augusti 2015

Film: Cirkeln

Handling
En natt när månen färgas blodröd, befinner sig sex unga tonårsflickor i en övergiven folkpark, dragna dit av en mystisk kraft. Där avslöjas en gammal profetia. De är ”De utvalda”, en grupp häxor – utsedda att rädda världen. Plötsligt är tiden i gymnasiet på liv och död – bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som börjat vakna till liv inom dem. 

Filmen är regisserad av Levan Akin och är  138 minuter lång. I huvudrollerna ses bland annat Josefin Asplund, Helena Engström, Irma von Platen, Hanna Asp och Leona Axelsen.

Den är baserad på Mats Strandbergs och Sara Bergmark Elfgrens roman med samma namn,

Mina tankar
Nu har alltså jag också sett Cirkeln. Jag var jättesugen på att se den redan när den kom ut, men tyvärr så hann jag inte göra det. Jag läste boken för några år sedan och jag älskade verkligen boken! Därför var jag såklart lite orolig för filmen, jag var så rädd för att bli besviken.

Jag tycker faktiskt att filmen var bra och den följer boken ganska väl ändå. Det är ju omöjligt att få med varje detalj som fanns i boken, men överlag så tycker jag att de fick det mesta som var viktigt. Eftersom det var så pass länge sedan som jag läste boken har jag ju själv också glömt en del saker, men jag saknade faktiskt Nicolaus i filmen och det är väl i stort sett det enda som jag kan anmärka på.

Jag brukar inte se svenska filmer så ofta, tyvärr tycker jag inte att de brukar vara så bra. Men för att vara en svensk film är Cirkeln otroligt bra. Den är välidgt spännande och skådespelarna var riktigt duktiga. Jag har för mig att jag läst någonstans att de inte har skådespelar så mycket innan, men det märkte inte jag av.

Jag gillade också musiken i filmen, den passade in i sammanhanget och som jag förstår så är det Benny Andersson som har ansvarat för musiken och varit en av producenterna till filmen. Dessutom har Sara Bergmark Elfgren varit med och gjort manus till filmen. Jag gillar verkligen när författarna själva är med i processen när en bok ska bli film och en del gånger kan det verkligen göra filmen bättre.

Jag hoppas verkligen att det kommer en fortsättning på Cirkeln, men i nuläget verkar det ganska osäkert. Men hoppas kan man ju alltid!

HÄR kan ni läsa vad jag tyckte om boken.


2 kommentarer:

  1. Den filmen måste jag se! Men det är väl såklart att dom måste göra fortsättning?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker då det! Så jag håller tummarna :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...