5 augusti 2015

Morden i Midsomer säsong 17

Handling
The Dagger Club 
En deckarfestival hamnar i blåsväder när ett manusskript stjäls och en kvinna får en dödlig elchock. Kommissarie Barnaby, nybliven pappa, sätts att reda ut en härva av svartsjuka och besatthet.

Murder by Magic
En mordutredning inleds efter ett mystiskt dödsfall under en magishow i Midsomer Oaks kyrka.

The Ballad of Midsomer County
Organisatören av en musikfestival hittas dränkt på ett spektakulärt sätt. Dådet verkar vara inspirerat av en ballad av den framlidne sångaren Johnny Carver.

A Vintage Murder
Barnaby och Nelson kallas in för att utreda om det finns ett samband mellan ett misstänkt förgiftat vin och ett dödsfall i samband med en smitningsolycka.


Säsong 17 hade 4 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Neil Dudgeon, Gwilym Lee och Fiona Dolman. 

Mina tankar 
Jag har verkligen sett många brittiska serier nu på sistone! I alla fall så tycker jag om att se Morden i Midsomer, det är nästan så att det hör sommaren till. Avsnitten är välgjorda och jag gillar det att man verkligen får lära känna karaktärerna som är med i varje avsnitt. Precis som med Sherlock så lyckas jag aldrig räkna ut vem som är den skyldiga, men jag tycker om att själv fundera över vilka olika hemligheter de misstänkta kan ha. 

Kommissarie Barnaby tycker jag om, likaså hans assistent. Fast det roligaste tycker jag nästan är Barnabys hund Sykes som återkommer någon gång i varje avsnitt. Nog för att det kan verka lite löjligt att jag tycker om hunden, men i alla fall. 

Mitt favoritavsnitt den här säsongen var nog The Dagger Club och Murder by Magic. Jag tyckte det var lite roligt att The Dagger Club handlade om en deckarfestival.

Den här säsongen tyckte jag var riktigt bra och jag längtar redan till nästa sommar när vi förhoppningsvis får träffa Barnaby igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...