12 augusti 2015

Spänningsutmaningens augusti-bok


Spänningsutmaningens bok i augusti blir I stället för dig av Sofie Sarenbrant. Det är uppföljaren till Vecka 36 som jag läste tidigare i år.

Handling 
Det har gått sexton år sedan en gravid kvinna försvann i Brantevik. Idag är fallet nedlagt fastän ingen egentligen vet vad som skedde den där fruktansvärda sommarveckan. 

Det har gått sexton år sedan Agnes blev bortförd, inlåst och tvingad att föda sitt barn i en mörk källare, mitt i det skånska sommarparadiset Brantevik. Pojken hon födde slets ur hennes armar i samma sekund som han tog sina första andetag. Vad som hände med honom efter det är ett mysterium som polisen aldrig lyckats lösa.

Idag lever Agnes ett till synes fridfullt familjeliv i Bromma med sin man och deras dotter Nicole, som nu är arton är gammal. Men det Agnes inte vet är att hennes man bedrar henne och att Nicole har rest till Brantevik för att ta reda på sanningen om hennes bror. 
Men det är fler personer med anknytning till fallet som återvänt till det lilla fiskläget och när Nicole väl förstår vad hon gett sig in i är det för sent att dra sig ur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...