18 mars 2017

Ally Hughes har sex ibland

Titel: Ally Hughes har sex ibland
Originalets titel: Ally Hughes har sex sometimes (2015)
Författare: Jules Moulin
Översättare: Hanna Svensson
Serie: -
Antal sidor: 269
Utgivningsår: 2016
Förlag: Norstedts
Utläst: 1/3

Handling
Kan mor och dotter falla för samma man? Livet är inte lätt för den ensamstående litteraturprofessorn Ally Hughes. Prestigejobbet på Brown kräver en hel del, mamman och den bedårande dottern likaså, hon har minst sagt fullt upp. Tid att träffa någon finns inte. Hon dejtar inte och har inga tillfälliga förhållanden. Men så träffar hon Jake, en ambitiös student. Ung, brådmogen och övertygad om att de är rätt för varandra. Han uppmanar henne att öppna sitt hjärta, men hon vågar inte utan drar sig undan.

Tio år senare tänker hon fortfarande på honom när han dyker upp i hennes liv igen. Men inte alls på det sätt som hon hade tänkt sig.


Mina tankar
Det som fick mig att plocka upp Ally Hughes har sex ibland var titeln, den fångade mig direkt. Jag hade ingen större koll på vad boken handlade om innan, och det var nog bra att jag inte hade det. Jag brukar tycka om de flesta böcker jag läser, men detta var inte alls i min smak.

Jag tycker att tempot i den här boken är alldeles för fort, jag får aldrig riktigt lära känna Ally, Lizzie och Jake. Det känns som att författaren bara antar att jag gör det. Relationen mellan Jake och Amy utvecklas också för fort, så jag hade svårt att köpa dem som ett par. Sen upplever jag också boken som väldigt rörig, flera gånger hade jag svårt att hänga med i handlingen. Det introducerades också personer som jag inte hade en aning om vilka de var, men som författaren antog att jag visste.

I början var det också svårt att hålla reda på i vilken tid som boken utspelade sig, om det var nutid eller dåtid. Boken hade dessutom inga numrerade kapitel eller tidsangivelser och det gjorde att man fick gissa sig till och flera gånger så tog det en stund att räkna ut när den utspelade sig.

Jag känner mig lite tudelad till karaktärerna, i och med att man aldrig får lära känna dem ordentligt. Jag tycker om Ally, men jag önskar att man fick veta om hennes relation till sin mor. Allys dotter Lizzie känns bara omogen och ytlig. Från början hade jag också trott att konflikten mellan Ally och Jake skulle vara mycket större än vad det var, och anledningen till varför hon drog sig undan var väldigt dålig.

Som sagt så är jag väl kanske inte så förtjust i Ally Hughes har sex ibland, men den var vissa stunder riktigt underhållande, men jag önskar att man hade fått lära känna karaktärerna bättre.

3 bra saker med boken: lättläst, bitvis underhållande, titeln

Betyg: 2/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

HÄR kan ni läsa en smakebit ur boken.

2 kommentarer:

  1. Ja, titeln var verkligen lockande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var det som fick mig intresserad från första början :) Sen var det lite tråkigt att boken inte levde upp till titeln :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...