16 mars 2017

Mad About the Boy

Titel: Mad About the Boy
Originalets titel: Mad About the Boy (2013)
Författare: Helen Fielding
Översättare: Marianne Mattsson
Serie: Bridget Jones #3
Antal sidor: 399
Utgivningsår: 2014
Förlag: Forum
Utläst: 24/2

Handling
I Bridget Jones, Mad about the boy har Bridget Jones fyllt 50, fått två barn, det är fortfarande trassligt på kärleksfronten, och sociala medier gör inte livet lättare.

Vad gör man om en väninna har 60-årsfest samma dag som ens pojkvän har 30-årsfest? Är det fel att ljuga om sin ålder när man nätdejtar? Är det värre att dö av botox eller att dö av ensamhet till följd av rynkor? Twittrar verkligen Dalai Lama eller är det hans assistent? Är det vanligt att få färre följare ju mer man twittrar? Är det normalt att vara för fåfäng för att ta på läsglasögonen när man kollar om ens toyboy har huvudlöss? Är det samma sak att ligga med någon efter 2 dejter och 6 veckors messande som det var att gifta sig med någon efter 2 möten och 6 månaders brevskrivande på Jane Austens tid?

Bridget Jones grubblar över dessa och andra dilemman medan hon snubblar fram i tillvaron som ensamstående mamma och försöker twittra och sms:a samt återerövra sin sexualitet i det som vissa omoderna människor kallar "medelåldern".


Mina tankar
Har ju som sagt hållit på att läsa ikapp den här serien nu i några månader. Måste erkänna redan från början att Mad About the Boy nog var den bok som jag såg minst fram emot att läsa. Anledningen till det var såklart att i denna bok så är Bridget änka med två barn. Ärligt talat kan jag inte riktigt förstå varför Fielding valde att död på Darcy, då han verkligen var en favorit hos mig.

Trots att Darcy inte är med så är det ändå intressant att få följa Bridget och alla hennes vänner när de har blivit äldre, fast jag vet inte om det har blivit så mycket mognare. Jag tycker om att läsa om Bridget, även om det ibland kan bli lite för mycket att läsa om alla hennes missöden. Önskar att man bara kunde ruska om henne ibland och säga några väl valda ord. Tycker om att man även får följa Bridgets barn Billy och Mabel, men jag irriterar mig på att Mabels repliker skrivs med "barnspråk" och man får nästan gissa sig till vad hon menar.

Det är roligt att få fortsätta följa Bridget, och visst bjuder Mad About the Boy på en del skratt, men den når inte upp i samma nivå som de tidigare böckerna och tycker tyvärr inte heller att boken var helt nödvändig, men om man är ett fan av Bridget Jones så är det rolig läsning.

3 bra saker med boken: underhållande, lättläst och karaktärerna

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författare
Bridget Jones dagbok
På spaning med Bridget Jones

HÄR kan ni läsa en smakebit ur boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...