22 mars 2017

Tv-serie: Parks and Recreation säsong 4

Handling
The ever-enthusiastic Leslie Knope has her sights set on the City Council, but political campaigns are never easy - Leslie must deal with shady journalists, a deep- pocketed opponent, bus accidents and even a still smitten old flame in her quest to serve her beloved hometown.

Den fjärde säsongen hade 22 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Amy Poehler, Chris Pratt, Nick Offerman och Rob Lowe.

Jag såg klart säsongen 28 februari.

Mina tankar
Vet inte riktigt vad jag ska säga om serien utan att upprepa mig. Den är otroligt beroendeframkallade och man jag ville hela tiden se mer så det gick riktigt fort att kolla igenom hela säsongen. Avsnitten är också lagomt långa, man blir aldrig uttråkad och den är fylld av oväntade vändningar.

Den här säsongen handlar väldigt mycket om Leslies kampanj och jag älskar verkligen hur alla hennes medarbetare och Ben ställer upp för henne och gör allt för att hjälpa henne. Visst, de kanske alla irriterar sig på henne ibland, men de älskar henne ändå och vill hjälpa henne att uppfylla sin dröm som hon haft sedan hon var liten. Hennes motståndare är den bortskämde rikemansson Bobby Newport, som aldrig har haft en riktigt jobb vars end anledningtill att han ställer upp i valet är för att hans far tvingar honom att göra det. Han spelas av Paul Rudd, och jag hoppas han fortsätter att dyka upp även i de säsonger som är kvar.

Något som jag upplevt med en del serier jag tittat på är att karaktärsutvecklingen efter några säsonger står helt stilla och att de aldrig ställs inför några utmaningar. Det stämmer inte in karaktärerna i Pawnee, alla huvudkaraktärer genomgår prövningar och utvecklas också i arbetslivet men också i deras privatliv.

Vem jag har som favorit varierar hela tiden, i ett avsnitt kan det vara den ständigt optimistiske och träningsgalne Chris (Rob Lowe), i ett annat kan det vara Leslie och i det tredje så är det Ron (Offerman). Överlag sett så är nog min favorit Ron, han är verkligen macho men man märker också att han villa alla sina arbetskamrater väl och gör också stora uppoffringar för dem, tänker speciellt på Leslie och Andy.

I den här säsongen blir också Ben och Leslie ihop, jag gillar deras förhållande och att Ben är den som är lite mer jordnära och realistisk. En annan romantisk relation som uppstår är den mellan Tom och Ann, den är jag inte alls speciellt förtjust i, de passar verkligen inte ihop. Ytterligare en person som hamnar i ett förhållande är Chris, som blir tillsammans med Jerrys dotter. Det leder till flera väldigt roliga scener mellan Jerry och Chris.

Alla avsnitt håller en jämn nivå och det går inte att hålla sig för skratt, en del som gör att jag är så förtjust i serien är att den är gjord som en dokumentär och man lär verkligen känna dem. Jag har upptäckt flera nya favoritscener, och en som är hysteriskt rolig är en scen i The Comeback Kid där Leslie och hennes närmaste kampanjmedarbeta ska hålla ett tal i en isrink och de ska ta sig fram till podiet.

Säsongavslutningen var riktigt stark och det ska bli spännande att se vad som händer i den femte säsongen.

Parks and Recreation säsong 1
Parks and Recreation säsong 2
Parks and Recreation säsong 3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...