10 mars 2017

Film: Love by the book

Handling
A bookstore owner and hopeless romantic meets the man of her dreams and tries to save her business with the help of a business consultant. She discovers what she needs to make the fairytales she bases her love life on true in this romance story. Throughout the movie, she also tries to help her younger sister work through her recent engagement and prepare for the wedding.

Filmen är 90 minuter lång och regisserad av David S. Cass Sr. I huvudrollerna ses bland annat Leah Renee, Kristopher Turner och Cherilyn Wilson. Filmen hade premiär 3 december 2014.

Jag såg filmen 12 februari.

Mina tankar
Hade inga speciella förväntningar på den här filmen, annat än helt okej underhållning. Det var precis det som jag fick också. Av någon anledning har jag fastnat för en del av Hallmarks filmer, de är bra underhållning för stunden och filmerna lämnar en med en härlig känsla efteråt.

Love by the book är verkligen förutsägbar, men det är väl de allra flesta romantiska komedier. Det som först gjorde mig intresserad av filmen, var just det att den utspelar sig till stora delar i en bokaffär och handlar en hel del om böckers kraft. Sen finns det också flera referenser till litteratur, bland annat Jane Austen.

Emma är en väldigt romantisk person, nästan för romantisk för sitt eget bästa, men hon är en härlig karaktär och de scener som jag tycker är allra bäst är när hon och Eric försöker få hennes affär att bli ännu bättre.

Själva kärlekshistorian är väldigt uppenbar och man vet efter fem minuter ungefär hur filmen kommer att sluta, men vägen dit var i alla fall underhållande. Vissa stunder är den på gränsen till för sockersöt och klyschig, men det får man kanske förvänta sig när man ser en film som denna.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...