3 mars 2017

Helgfrågan v.9


Jag har kommit hem för ett tag sedan, och sitter nu och kollar på finalen i På spåret. Till min förvåning har jag såhär långt kunnat några av svaren, vilket alltid är roligt.  Ska bli så skönt att vara ledig i helgen efter en lite körig vecka på jobbet, dessutom har vi en 60-årsfest att se fram emot i morgon. Tänkte i alla fall att jag skulle ta och svara på helgfrågan, som Mia håller i.

Vad får dina tårar att börja droppa/rinna/spruta (bokmässigt)?

Jag kan inte påstå att jag har speciellt lätt för att gråta när jag läser. Precis som många andra tycker jag det kan vara jobbigt och obehagligt att läsa om barn eller djur som far illa eller människor som dör i svåra sjukdomar eller på något annat chockande sätt.

Jag kan inte säga att det är något speciellt som kan få mig att gråta, men det är klart att det känns när ens favoritkaraktär dör i böcker eller de råkar ut för hemska saker. En del sorgliga böcker kan också få mig att gråta, men jag gillar inte riktigt när författare spelar på ens känslor och vill att man ska gråta, fast i och för sig så ska ju böcker få en att känna saker.

Som sagt så gråter jag väldigt sällan när läser, men några böcker som faktiskt framkallade tårar var John Greens The Fault In Our Stars, Livet efter dig av Jojo Moyes och Himlen börjar här av Jandy Nelson.

24 kommentarer:

 1. Åh, jag har just sett klart På spåret! Och The fault in our stars hade jag också med som ett alternativ..

  SvaraRadera
 2. har läst Green och Moyes utan några tårar. en kan bli väl så berörd utan tårar

  SvaraRadera
 3. The Fault In Our Stars satte igång mig ordentligt... Gråter numera lätt över det jag läser, det har blivit värre med åren :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan bli rörd, men det är rätt sällan som jag gråter :)

   Radera
 4. Livet efter dig fick även mig till tårar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den fick nog många att röras till tårar.

   Radera
 5. "Livet efter dig" var svår att inte gråta med mot slutet ...

  SvaraRadera
 6. Jag har svårt att gråta när jag förstår att författaren vill att man ska gråta...

  SvaraRadera
 7. Har inte läst någon av böckerna du nämner. Tycker nog författare lyckats om böcker väcker känslor. Men det skall ju finnas något äkta bakom orden som framkallar dessa känslor hos den som läser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, böcker ska ju väcka känslor! :)

   Radera
 8. Jag har lätt för att gråta både av lyckliga och sorgliga anledningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag gråter gör jag det nog av sorgligare anledningar.

   Radera
 9. Himlen börjar här är den enda jag inte läst men de andra två fick mig faktiskt inte att gråta, jag var nog inte i den "rätta" sinnesstämningen då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sen är ju alls olika också och som du säger kan det också bero på vilken sinnesstämning man har när man läser en viss bok.

   Radera
 10. Jag gråter ibland när jag läser, men sen finns det böcker som inte berör mig så mycket. Hur jag reagerar beror nog mycket på dagsformen och sinnesstämningen. Och hur boken är skriven.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis som du säger beror det nog också på vilken sinnesstämning man är i när man läser

   Radera
 11. Jag har inte läst någonting av Jojo Moyes men det börjar nog vara dags för det!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...