21 mars 2017

Nyfiken på: Fasanjägarna

Handling
År 1987 hittas ett syskonpar brutalt mördade i en sommarstuga. Polisens utredning pekar på att mördaren finns bland en grupp unga internatskolelever, som kommer från några av de mest välbärgade familjerna i Danmark. Men bevisen är inte starka nog och utredningen läggs på is. Nio år senare erkänner en av de misstänkta att han låg bakom morden. Därmed anses brottet vara uppklarat.

Av oförklarliga anledningar hamnar mappen med fallet på kriminalinspektör Carl Mørcks skrivbord. Mørck, som arbetar på Avdelning Q, Köpenhamnspolisens cold case-avdelning, är först övertygad om att fallet har hamnat fel. Men när han börjar gräva i materialet upptäcker han att något är galet.

Tillsammans med sin assistent Assad börjar Carl utreda kopplingen mellan den hemlösa Kimmie och tre av landets mäktigaste män. De letar desperat efter henne eftersom hon har information som kan krossa dem. Kommer de att hitta henne? Och är det verkligen det de vill?


Varför jag vill läsa den
Läste den första delen, Kvinnan i rummet, för flera år sedan innan jag hade startat bloggen. Jag gillade verkligen den boken och speciellt karaktärerna. Dessutom tycker jag  det är väldigt spännande med så kallade cold cases, och gillar när de började nysta i fallet. Därför kan jag inte förstå varför jag inte har fortsätt att läsa serien, men det måste jag se till att åtgärda snart!

Jag vet dessutom att någon eller några av hans böcker har blivit filmatiserade och innan jag kan se filmerna, så måste man ju läsa boken!2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det tror jag att det är, jag är väldigt förtjust i gamla olösta fall

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...