7 april 2019

Min bokresa #33 - Science fiction genrer

Camilla på Mitt bokintresse har en inläggsserie som kallas för min bokresa och som varje vecka har ett nytt tema. Den här veckan är temat science fiction och olika genrer inom det området.

Spontant känns det som att science fiction är en genre som jag läser väldigt lite av, men när jag ser de exempel som Camilla nämner har jag ändå läst fler böcker än vad jag trodde.

Jag har faktiskt läst några böcker som utspelar sig i rymden som t.ex. Lunar Chronichles av Marissa Meyer men också serien The Illuminae Files av Amie Kaufman & Jay Kristoff.

Jag har också läst några få steampunkromaner, men har ännu inte läst Gail Carriger. Däremot har jag läst några böcker av Kady Cross som jag tyckte riktigt bra om.

Även Warcross av Marie Lu räknas till science fiction, som jag också läst.

Jag har faktiskt läst en post-apokalyptisk bok som handlar om zombies, Världskrig Z av Max Brooks.

Avslutningsvis har jag även läst Shatter me-serien av Tahereh Mafi som kan räknas in i denna genre.

Detta är de böcker jag kan komma på just nu, men jag har säkert läst fler men som jag inte kommer på just nu.

Jag har ju inte läst så många och detta får mig ju att inse att jag har en hel del intressanta böcker kvar att läsa.

1 kommentar:

  1. Tänker som du när när man upptäcker vilken sorts av böcker som ingår i generen så har man läst fler än man tror. Helt enkelt som min första tanke är när jag hör sci-fi tänker jag på att de ska utspela sig i rymden och det är ju bara en del av genren som gör det.
    Jag tänker försöka läsa Världskrig Z någon gång, och nu tipsade du mig om Kady Cross som jag tänker testa någon gång när jag får tid ;)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...