22 april 2019

Min bokresa #35 - häxor/trollkarlar

Temat för Camillas bokresa den här veckan är häxor och trollkarlar.

Spontant känner jag att den typen av handlingar stöter jag mest på i filmer och serier, inte i böcker. Men jag tror jag ska kunna komma på några som jag har läst i alla fall.

Precis som Camilla har jag läst Sagan om Isfolket av Margit Sandemo. Otroligt att den serien hade 47 böcker och den handlade ju en hel del om häxor och trollkarlar.

Sen så för några år sedan läste jag ju även klart Harry Potter-serien på engelska och där är ju de allra flesta häxor eller trollkarlar.

Det är nu det blir svårt att komma på, men för bra många år sedan läste jag ju Alla själars natt av Deborah Harkness och där har en häxa huvudrollen. Tyvärr blev bara den första delen översatt, men jag lever på hoppet att resterande delar i serien översätts nu när den blir filmatiserad.

Jag har även läst Sally Greens Half bad-trilogi, tyvärr tyckte jag böckerna tappade mot slutet och den första boken var den bästa.

Nu höll jag nästan på att glömma bort Engelsfors-trilogin av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Jag slukade hela den serien!


1 kommentar:

  1. Hmm, varför minns man inte när man skriver, jag hade ju tänkt att ta med Engelsfors trilogin men jag glömde det när jag skrev och kom inte ihåg den förrän jag läste om den här hos dig.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...