15 april 2019

Min bokresa #34 - romance/ Chick lit/ Feelgood

Idag passar jag att vara med i Camillas bokresa som den här veckan har temat romance/chick lit och feelgood.

Detta är en genre som kan vara väldigt blandad och som jag periodvis läser ganska mycket av. Jag har ofta märkt att jag gillar dessa genrer lite extra på våren och sommaren för att man vill ha något upplyftande och underhållande.

Det finns böcker från dessa genre som är väldigt välskrivna och bra alltigenom, och så finns det böcker som man kanske inte tycker är lika bra. Dock tror jag att denna genre fyller sin funktion, de är underhållande och "lättsmälta" och ibland kan det vara väldigt skönt och avkopplande att läsa.

Jag börjar med romancegenren. Jag läser inte jättemycket romance, men en del blir det. Jag gillar också att läsa denna typ av böcker som är mer riktade mot unga vuxna. Men ska vi nämna endast en författare så är det Simona Ahrnstedt som gäller! Det är smart, underhållande och väldigt välskrivet. Jag har läst enstaka romance av utländska (amerikanska) författare och det har jag inte gillat lika mycket.

När det gäller Chick lit och feelgood så kan listan på böcker jag läst göras ganska lång. Så av den anledningen får ni några favoritförfattare som Jenny Colgan, Lucy Dillon, Helen Fielding, Christoffer Holst, Sophie Kinsella, Ewa Klingberg, Mhairi MacFarlane och Jojo Moyes,

1 kommentar:

  1. intressant avhandling:
    https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2018/05/enahanda-lasning-avhandling-om-romance.html

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...