10 april 2019

Tv-serie: The Blacklist säsong 3

Handling
A highly articulate, erudite and intelligent businessman and mastermind, "Red" Reddington, has allegedly been on the "10 Most Wanted List" of various U.S. law enforcement agencies for over 20 years. The legend is that Red is as elusive as he is clever, controlling a labyrinth of creative enterprises, coupled with uncanny ability to gather and finesse information at the drop of a hat. On the first day at FBI for a new female profiler fresh out of Quantico, Red offers to bandy wits with the FBI. Red promises to deliver various criminals and plots previously unknown to any branch of law enforcement... and all Red requests in return is to choose his muse.

Agent Keen and Red are on the run from the FBI, while Dembe receives contact that will jeopardise his future.

Den tredje säsongen har 23 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Megan Boone och James Spader.

Jag såg klart säsongen 1 april.

Mina tankar
Blacklist har ända från början varit en av mina favoritserier. Den är spännande, har ett högt tempo och så vet man riktigt aldrig vad som ska hände. Det dyker upp både små och stora twister här och var. Precis när man börjar få en del svar, händer något nytt och så har man en massa nya frågor.

Slutet av andra säsongen var riktigt spännande så jag började se den tredje säsongen direkt. Jag hade ju som på känn att Liz till slut skulle komma tillbaka till FBI, men vägen dit var inte helt självklart. Jag gillade också att serien inte kom tillbaka till status quo direkt, utan att serien och karaktärerna hela tiden fortsätter utvecklas.

Som sagt tycker jag serien är väldigt spännande, inte minst på grund av karaktärerna. Min favorit är nog Reddington ändå, han är en skurk men samtidigt som han är "ond" så har han andra sidor också som gör honom komplex men också farligare. Vi vet fortfarande inte hur han hör ihop med Elizabeth, även om man får mer information under säsongens gång. Sen finns det en hel del återkommande karaktärer, och jag tycker det är intressant att de också får egna storylines och får ta plats. Sen så dök också Leslie Jones upp som gästskådespelare, vilket var förvånande och kul!

Många serier av denna typ har en del så kallade fillersavsnitt, som inte tillför så mycket till handlingen. Jag tycker dock inte att Blacklist har det, utan varje avsnitt och brottsling de tampas med visar sig ha betydelse. Kanske inte på en gång, men det finns en större bild som jag tycker är intressant.

Det hinner ju hända väldigt mycket på 23 avsnitt, och den senare delen av säsongen tycker jag är så himla spännande. Jag vill ju inte spoila alltför mycket heller, men den håller för binge-watching om jag säger så.

Mot slutet av säsongen fick man också se alla karaktärer ställas inför nya utmaningar och vi fick också se en annan bild av Reddington. Och nu ser jag såklart fram emot att se nästa säsong, självklart slutade den med en cliffhanger.

Hur säsongen slutar
Det visar sig att Liz lever och att hon flytt från Reddington med hjälp av Tom och Mr Kaplan. Tom rymmer från Reddington tillsammans med dottern Agnes och de återförenas på Kuba. Dock jagar Alexander Kirk dem och kidnappar hela familjen. Han säger sig vara Liz pappa. Reddington får veta att Liz fortfarande är vid liv och upplever att Mr Kaplan förrådde honom. Även FBI-teamet får veta att Liz lever. Reddington reser till Kuba för att hitta Liz, men väl där är huset övergivet och alla borta. 

The Blacklist säsong 1
The Blacklist säsong 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...