28 april 2019

Min bokresa #36 - Serieromaner/Grafiska romaner

Såhär på söndagskvällen tänkte jag svara på Camillas bokresa som den här veckan har temat serieromaner och grafiska romaner.

Jag hade en period när jag var mindre som jag läste/bläddrade en hel del Tintin-böcker. Det är de enda jag kan komma på förutom att jag läst en del serietidningar, men där minns jag nog mest antingen Kalle Anka eller Bamse.

Sedan var det en lång period som jag knappt visste om att det fanns serieromaner som var riktade till vuxna, men på senare år är det något som jag upptäckt.

Jag gillade Svindlande höjder så mycket att jag faktiskt läste serieromanen också, tyckte det var väldigt kul att få en klassiker återberättad med detta koncept.

Annars har större delen av de serieromaner jag läste på senare tid handlat mer om satir och feminism. Jag har läst en hel del Lilla Berlin av Ellen Ekman som jag verkligen tycker om. Sedan har jag också läst Hur man botar en feminist av Nanna Johansson.

Tycker verkligen om det grafiska formatet, det går snabbt att läsa och funkar bra om man vill läsa men inte har så mycket tid. Dessutom blir jag alltid imponerad av författare/skaparna som lyckas förmedla så  mycket med bara några få bildrutor och lite text.

2 kommentarer:

  1. Den glömde jag jag har också läst Svindlande höjder och även Jane Eyre som seriealbum, och håller med om det är bra uppfräschning av böcker man redan har läst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är kul också att se den bearbetad till ett annat format.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...