30 april 2019

Nyfiken på: Kvinnorna på slottet

Handling
Andra världskriget är slut och Nazityskland ligger i spillror när Marianne von Lingenfels återvänder till det slott som en gång tillhörde hennes man. Det är förfallet efter flera år av krig, och hon själv är änka sedan hennes man avrättats efter ett misslyckat försök att mörda Adolf Hitler.

Men Marianne är fast besluten att hålla sitt löfte. Hon ska hitta och rädda de andra kvinnorna, de som, precis som hon själv, blivit motståndsänkor. Tillsammans ska de bilda en slags familj, sammanbunden av hemligheterna de delar. Men hon upptäcker snart att det är betydligt mer komplicerat än så, och för att kunna gå vidare måste de tre kvinnorna försonas med alla de val de har gjort före, under och efter kriget.


Varför jag vill läsa den
Jag gillar att läsa böcker som har koppling till 2:a världskriget, både vanliga skönlitterära böcker men också fackböcker. Lite extra intressant tycker jag det är att läsa böcker som utspelar sig i tiden strax efter krigsslutet och där världen är i spillror. I Kvinnorna på slottet verkar kvinnorna verkligen ha huvudrollen och handlingen låter också intressant.

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...