18 juni 2020

Film: Robin Hood (1973)

Handling
An imaginative Disney version of the Robin Hood legend. Fun and romance abound as the swashbuckling hero of Sherwood Forest and his valiant sidekick plot one daring adventure after another to outwit the greedy Prince John (Sir Peter Ustinov) and his partner as they put the tax squeeze on the poor.

Filmen är regisserad av Wolfgang Reitherman. Rösterna görs av bland annat Brian Bedford, Phil Harris och Peter Ustinov. Filmen hade urpremiär 8 november 1973. 

Jag såg filmen 9 maj.

Mina tankar
När jag har sett Kalle Anka på julafton har historien om Robin Hood aldrig varit någon favorit. Däremot tyckte jag väldigt bra om filmen som helhet.

Jag fastnade direkt i förtexterna och de låtar som förekommer i filmen, de påminner lite om gamla trubadurlåtar. Det finns också en humor i filmen som jag uppskattar och det är kul att se hur Robin Hood och hans gäng lyckas överlista den opassande kungen.

Som vuxen tror jag också att man kan lägga till mer undertoner i filmen. Exempelvis hur rika kan sko sig på andras bekostnad och var girighet gör med en människa.

Då jag inte hade några större förväntningar på filmen blev jag riktigt positivt överraskad av den. Sedan insåg jag också att den version man ser på julafton är klippt på ett ganska konstigt sätt och det kan ju också ha att göra med saken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...