17 juni 2020

Tv-serie: Riverdale säsong 4

Handling
The quiet little town of Riverdale is turned upside down after it is struck with the mysterious death of Jason Blossom, a popular high school student and member of the most powerful family in town. Archie and his friends explore the struggles of everyday life in a small town whilst taking on the haunting case of Jason Blossom. in order to solve this mystery, the rag tag group of friends must first unlock the secrets that lie buried deep beneath the surface of their hometown. Riverdale may not be as innocent as it appears.

Den fjärde säsongen har 19 avsnitt. I huvudrollerna ses bland annat K.J. Apa, Camila Mendes, Lili Reinhart och Cole Sprouse.

Jag såg klart säsongen 7 maj.

Mina tankar
Det här en serie som är underhållande men som man aldrig riktigt vet vad man ska förvänta sig av. Det  beror inte minst på att den blandar olika filmstilar och genres vilket gör att en del avsnitt kan kännas ganska lösryckta.

Sett som helhet tycker jag ändå säsongen är underhållande, även om jag tycker att den första säsongen var allra bäst. Under den här säsongen finns det också två delvis parallella mysterier. Det ena handlar om Jughead som hamnar på en privatskola med mörka hemligheter och hemliga sällskap och det andra mysteriet kretsar kring någon som skickar ut videoband med otäcka budskap.

Jag gillar den storyline som handlar om Jughead och hur han hanterar en helt ny miljö med mörka hemligheter. Upplösningen av den delen var också riktigt spännande att se. Däremot känns det som att det andra mysteriet fick stå tillbaka och i och med att säsongen blev kortare på grund av corona så har vi inte heller fått någon upplösning på den.

Premiäravsnittet var ett sorts hyllningsavsnitt/minnesavsnitt till Luke Perry som hastigt gick bort. Då valde serien att ha premiären som ett avsnitt som hyllade hans karaktär i Riverdale som Archies pappa. Det avsnittet var väldigt fint, om än sorgligt då känslorna känns så mycket mer äkta.

Det fanns dock avsnitt som jag inte fastnade speciellt mycket för, ett av dessa var musikalavsnittet. Jag gillade vissa delar, men överlag var det inte min favorit.

Nu slutar inte säsongen med någon jättecliffhanger, men jag är ändå nyfiken på att se hur de kommer lösa allting inför nästa säsong.

Hur säsongen slutar
För att Jughead ska ta sig in på Iowas skrivarlinje skriver han en novell som är en hämndfantasi mot skolans rektor Mr. Honey som ställer in skolans bal. Detta involverar såklart alla huvudkaraktärer och de blir inblandade i en fiktiv mordhistoria. I verkligheten, med sina föräldrars hjälp lyckas gänget få Honey att inte ställa in balen. Han slutar sitt jobb på Riverdale och ska istället börja jobba på Stonewall prep, vilket är den privatskola som Jughead tidigare i säsongen gick på. Betty och Jughead får ett av alla videoband som visar en inspelning där människor som bär ansiktsmasker som Betty, Jughead, Archie, Veronica och Reggie och som dödar Mr. Honey. Något som bara skedde i Jugheads novell.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...