4 juni 2020

Tv-serie: Friday Night Dinner säsong 6

Handling
Handlingen kretsar kring familjen Goodman och deras fredagskvällar, då de två utflugna sönerna besöker föräldrahemmet för att äta traditionell judisk middag. Återkommande element är sönernas barnsliga gnabb och psykande mot varandra, den halvdöve pappans dåliga bordsskick, och oönskade besök från en neurotisk och socialt inkompetent granne.

Den sjätte säsongen har 6 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Tamsin Greig, Paul Ritter, TOm Rosenthal och Simon Bird.

Jag såg klart säsongen 2 maj.

Mina tankar
Jag har i tidigare inlägg ofta skrivit om hur knasig och galen serien är och det stämmer fortfarande efter 6 säsonger.

Jag tycker det finns en viss charm i ett se en familjerelation som är så väldigt dysfunktionell. Bröderna håller fortfarande på med practical jokes och pappan är ju minst sagt egen. Plus grannen som bara blir än mer konstig.

Serien har väldigt korta säsonger och det går fort att se alla avsnitten. Situationerna som de hamnar i bjuder på en hel del skratt och perfekt om man vill få en stunds underhållning.

Formatet är detsamma över hela seriens gång. Denna serie utspelar sig i princip endast i familjens hem och det är ofta alltid samma karaktärer inblandade. Jag gillar den typen av "bottle"-episodes och att man får följa hela familjedynamiken. Jag tror dock att om man såg många avsnitt på raken att man skulle bli lite less.

Säsongsavslutningen, som också skulle kunna funka bra som hela seriens avslutning, bjuder förutom på humor även på en del värme. Det finns vissa scener där som får mig att tro att det skulle kunna vara sista gången man fick följa familjen Goodmans fredagsmiddagar.

2 kommentarer:

  1. Vad kul att det kommit en sjätte säsong! Var kan man se den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan ha streamat den på en inte helt laglig sajt. Men skulle tro att den kommer på SVT så småningom.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...