10 juni 2020

Film: Love, Simon

Handling
Simon Spier keeps a huge secret from his family, his friends and all of his classmates: he's gay. When that secret is threatened, Simon must face everyone and come to terms with his identity.

Filmen är 110 minuter lång och regisserad av Greg Berlanti. I huvudrollerna ses bland annat Nick Robinson, Jennifer Garner, Josh Duhamel och Keiynan Lonsdale. Filmen hade svensk premiär 15 juni 2018.

Filmen är baserad på Becky Albertallis bok.

Jag såg filmen 2 maj,

Mina tankar
När jag läste boken för ungefär två år sedan så var jag riktigt förtjust i den och äntligen kom jag mig för att se filmen. Jag brukar oftast tycka boken är bättre, men jag tycker att den här filmen också är riktigt bra.

Jag tyckte om känslan i filmen och hur man även fick följa Simons relation med sina vänner och hur han handskades med om han skulle komma ut eller inte. Det var en bra blandning mellan mer allvarliga ämnen och det lite mer lättsamma.

Det finns dock vissa saker där jag nästan fick sitta med skämskudden och titta genom fingrarna när en elev gör en stor romantisk gest som inte direkt är besvarad. Sen tyckte jag inte heller vicerektorn tillförde speciellt mycket, även om han är spelad av Tony Hale.

Love, Simon har ett viktigt budskap och jag gillar sättet som det gestaltas på. Överlag följer den också boken väl och jag tycker det var bra att mailkonversationerna även fanns med i filmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...