11 juni 2020

Tv-serie: The Mindy Project säsong 4

Handling
Mindy Lahari önskar att hennes liv var som i de romantiska komedier hon ständigt flyr in i. Men så ser inte verkligheten ut: Hon är strax över 30 och ogift. Har inte ens en pojkvän. Och hon gör ständigt bort sig på de mest förnedrande vis. Så länge Mindy håller sig till jobbet som förlossningsläkare och gynekolog fungerar hennes värld perfekt. Men så fort läkarrocken åker av vankas trubbel!

Den fjärde säsongen består av 26 avsnitt. I huvudrollerna ses bland annat Mindy Kaling, Ike Barinholtz och Fortune Feimster.

Jag såg klart säsongen 5 maj.

Mina tankar
Det var ett bra tag sedan jag såg den förra säsongen. Detta är inte en serie som ligger högt på ptrio-listan, men ibland om jag önskar något mer lättsmält kan jag se den. Den lämnar således inga större bestående intryck.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om serien, det finns en del saker som jag tycker om och så finns det en del grejer som jag inte alls gillar.

Ganska tidigt i säsongen blir Danny och Mindy föräldrar. Det är en situation som inte gynnar deras relation och bitvis var det också jobbigt att se hur de i princip förstörde Danny som karaktär. Dock kan jag tycka det är intressant av en komediserie att inte hålla ihop föräldrarna. Mindy vill vara en bra mor och samtidigt ha en karriär som gynekolog, vilket är något hon brottas med under hela säsongen.

I den här säsongen introduceras ett  nytt syskonpar, Jody och Collette som är läkare respektive sjuksköterska. Jag tycker de kompletterar gänget bra och Jody växer till sig under säsongen och är något av en favorit mot slutet.

I förra säsongen klagade jag på att bikaraktärerna inte fick så mycket utrymme och att alltför mycket kretsade runt Danny och Mindys relation. I den här säsongen är det en bättre balans och sjuksköterskorna har egna storylines och som involverar hela kontoret.

The Mindy Project är underhållande och lättsamt, men inte mycket mer.

Hur säsongen slutar
Mindy och Dannys son Leo biter an av de andra ungarna på dagiset och de kallas till ett möte. De kommer inte alls överens på mötet och de blir sittandes i hissen på väg därifrån. Detta leder till ett riktigt samtal och senare även en intim kärleksstund. Vad Danny inte har berättat för Mindy är att han är förlovad och ska gifta sig, han har skickat bröllopsinbjudan till henne via brev som hon inte fått än. Jody försöker visa Mindy att han har genuina känslor för henne genom att försöka bygga en garderob till henne och ett barnrum till Leo. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...