25 juni 2020

Tv-serie: The Mallorca Files säsong 1

Handling
A British and German detective clashing over how to police the Spanish island of Mallorca.

Den första säsongen har 10 avsnitt. I huvudrollerna ses bland annat Elen Rhys, Julian Looman och Maria Fernández Ache.

Jag såg klart säsongen 18 maj.

Mina tankar
Detta var en serie som jag upptäckte helt av en slump på SVTPlay. Premissen påminde mig en del om Mord i paradiset så jag bestämde mig för att testa ett avsnitt. Och 1 vecka senare hade jag sett klart alla 10 avsnitt.

Det som fångade mig från början var såklart miljön, det var ganska härligt att få drömma sig bort till varmare länder i dessa tider.

Fallen är av varierande slag, det är inte bara mord. Och genom de olika fallen upptäcker man också olika delar av Mallorca och den spanska kulturen där, vilket jag uppskattade.

Karaktärerna växte också under säsongens gång och den dynamik som finns mellan Blake och Winter gillade jag också. De två poliserna är väldigt olika som personer vilket såklart gör att de inte kommer överens hela tiden men de lyckas med sina jobb.

The Mallorca Files tycker jag var en väldigt charmig och mysig serie, om nu kan kalla en polisserie för det.

Säsongsavslutningen var riktigt spännande och jag ser fram emot att se vad som händer nästa säsong.

Hur säsongen slutar
Miranda blir tagen som gisslan av en person som är med i ett tyskt tv-program som spelas in på Mallorca. Även de övriga deltagarna och programledaren är inlåsta i huset med den som tagit gisslan. Till slut lyckas polisen ta sig in i huset och lösa hela situationen. Miranda blir erbjuden ett jobb i London, men bestämmer sig för att stanna kvar på Mallorca, något som Max blir både glad och lättad över. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...