3 juni 2017

Mitt hjärta går på

Titel: Mitt hjärta går på
Originalets titel: -
Författare: Christoffer Holst
Översättare: -
Serie: -
Antal sidor: 221
Utgivningsår: 2015
Förlag: Bokfabriken
Utläst: 28/4

Handling
Den 22-åriga konditorn Chavve är antagligen den ensammaste romantikern på hela Södermalm. Efter tre år i storstaden har han fortfarande inte lärt känna någon och varje kväll slutar i ensamhet med stora bakverk framför filmen Titanic. På andra sidan vattnet bor Pontus kvar i pojkrummet hos sin brokiga familj. Skådisdrömmarna har bleknat, tillsammans med allt det där andra som skulle bli framtiden, och har ersatts med hypokondri och tvångstankar.

När en dejtingapp kopplar samman killarna blir de snabbt en del av varandras liv, och Chavve verkar äntligen ha hittat det han sökt efter så länge. Men Pontus liv kraschar, och allt som blev så bra är plötsligt borta. Fast Chavve tänker inte ge upp så lätt. Och han har en plan. 


Mina tankar
Jag har varit nyfiken på att läsa Mitt hjärta går på väldigt länge, så jag bestämde mig för att ta med författaren i min Boktolva. Först och främst var det handlingen som lockade mig och en romantisk komedi låter ju verkligen som en bok som skulle passa mig.

Måste erkänna att detta är första gången som jag läser en bok med två killar som faller för varandra. Jag gillar att de aldrig behöver komma ut som par och att omgivningen är så accepterande och inte gör en stor affär av det. Jag tar verkligen alla karaktärer till mitt hjärta, speciellt Pontus och Chavve, men också Pontus familj som jag tycker verkar så himla härlig.

Jag gillar Holst språk och blandningen mellan humor och allvar. Gillar också att mycket kring boken kretsar kring Chavves bakning. Är också förtjust i alla referenser till en massa romantiska filmer, se bara på titeln. Måste bara lite kort nämna slutet, det är frustrerande att vi lämnar karaktärerna på det sätt som vi gör men samtidigt så är det ett perfekt slut där slutet bara är början. Jag skulle inte ha något emot att läsa mer om Pontus och Chavve.

Trots att det är en romantisk komedi så finns det en del svärta och jag uppskattar att killarnas relation inte alltid är så rosenskimrande och att det uppstår problem. Att det dessutom handlar om psykisk ohälsa är så viktigt och jag tycker skildringarna av det känns realistiska.

Mitt hjärta går på är en snabbläst och underhållande romantisk komedi med svärta och jag ser fram emot att läsa mer av Holst i framtiden.

3 bra saker med boken: romantiken, humorn och de härliga karaktärerna

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

Christoffer Holst ingår i min Boktolva.

4 kommentarer:

  1. Den här har jag tänkt läsa nu i juni, tror den kan passa bra som sommarläsning :)

    SvaraRadera
  2. Den här vill jag också läsa! Tack för påminnelsen :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...