29 juni 2017

Läsplanering juli


Precis som vanligt när det gäller mina läsplaneringar är jag alltid för optmistisk, men men kan ju i alla fall hoppas att man ska hinna med att läsa alla böcker och även hinna med de böcker jag inte har hunnit med tidigare.

Den första boken jag skulle vilja hinna med att läsa är Vänd dig inte om av Tove Alsterdal. Alsterdal ingår i min Boktolva och jag har velat lite mellan vilken av hennes böcker jag ska läsa, men nu har valet fallit på denna. En av anledningarna är att den utspelar sig kring Beckomberga.

Ni vet säkert att jag är riktigt förtjust i tv-serien Barnmorskan i East End och nu har jag tänkt läsa Jennifer Worths memoar som inspirerade serien. Fantasifullt nog heter den Barnmorskan i East End: en sann berättelse från 1950-talets London. Försöker att vidga mina vyer läsmässigt och detta är en genre som jag inte alls är speciellt bekant med. Ämnet känns dock väldigt intressant.

En annan bok som jag vill hinna med att läsa är en hyllvärmare och köpt för ganska precis ett år sedan. Det är The Geopgraphy of You and Me av Jennifer E. Smith. Jag gillade den första boken av henne jag läste och grämer mig lite över att dröjt så länge innan jag läser mer av henne. Denna bok känns riktigt somrig och jag tyckte det passade bäst om jag väntade med den.

Nästa bok är Guernseys litteratur-och potatispajsskalsällskap av Mary Ann Shaffer. Här ska jag nog vara ärligt och säga att det var titeln som fångade mig först och mig intresserad.

En annan bok jag vill hinna med att läsa är Tårar i havet av Ruta Sepetys. Den utspelar sig under andra världskriget och verkar riktigt intressant och den har fått många hyllningar.


5 kommentarer:

 1. Vänd dig inte om har jag lyssnat på, tyckte den var bra. Blir intressant att höra vad du tyckte om Guernseys litteratur - började läsa den för något år sen men tror inte jag var på g för brevformen då....kanske skulle göra ett nytt försök någon gång och lyssna istället. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara läst någon enstaka brevroman tidigare men det ska bli spännande att läsa den :)

   Radera
  2. Den gillade jag. Ge den en chans till ;)

   Radera
 2. Guernseys litteratur-och potatispajsskalsällskap tyckte jag mycket om :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad Kul! Det ska bli riktigt intressant att läsa den :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...