7 juni 2017

Tv-serie: Criminal Minds säsong 2

Handling
Jason Gideon är chef för FBI:s Behavioral Analysis Unit (BAU) och mentor åt ett elitteam som tar fram gärningsmannaprofiler. I teamet ingår Aaron Hotchner, specialist på att vinna människors tillit och avslöja deras hemligheter, sexualbrottsexperten Elle Greenaway, Derek Morgan, med tvångsmässiga brott som specialitet, det nördiga geniet Dr Spencer Reid, dataexperten Penelope Garcia  och "JJ" Jareau, som håller i trådarna på avdelningen.
Den här säsongen får de sällskap av Emily Prentiss, som snabbt lär sig att det inte finns något de här agenterna hellre gör än avslöja mördare och sätta dem bakom lås och bom!

Den andra säsongen hade 23 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Mandy Patinkin, Matthew Gray Gubler, Shemar Moore, Paget Brewster och Kirsten Vagnsness.

Jag såg klart säsongen 22 maj.

Mina tankar
Den första säsongen var med berömd godkänd, och det jag gillade främst med serien var att den fokuserade verkligen på fallen och på agenternas arbete. Det kändes verkligen som att man fick en inblick i hur förövaren tänkte.

Den här andra säsongen tycker jag är bättre än den första, dels kan nog det bero på att man har lärt känna karaktärerna och de fall man får följa, det finns flera avsnitt som verkligen engagerar och berör mig, bland annat "North Mammon", som handlar om tre stycken unga kidnappade tjejer, och "Distress" som handlar om PTSD. Det finns också flera avsnitt som kretsar kring några av huvudpersonerna, bland annat Reid och Morgan. De avsnitt som handlar om seriemördaren Frank är riktigt obehagliga, men ändå kan jag inte sluta titta.

Jag vill inte spoila avsnitten, men jag tycker att är man intresserad av kriminalserier och kriminalromaner är Criminal Minds ett måste, den ger som sagt en inblick i hur förövarna tänker.

I den här säsongen skrevs också en av huvudkaraktärerna (Greenaway) ut, sättet som det gjordes på var ändå godkänt, men samtidigt tyckte jag det kändes lite ledsamt att vi inte får se henne mer. Vi introduceras också för Emily Prentiss, en intressant karaktär men det känns inte som att man lärt känna henne så väl än.

Jag är rätt imponerad över kvalitén över hela säsongen, visst finns det avsnitt som man tycker är mindre bra, men de handlar mer om ens egna preferenser än att själva avsnitten är dåliga. Skådespelarna gör bra insatser och karaktärerna är minnesvärda, jag har en viss fäbless för Reid och Garcia. Jag är också imponerad över varje avsnitts kvalité, med tanke på att säsongen ändå består av 23 avsnitt.

Sammanfattningsvis tycker jag att den här andra säsongen är mycket bättre än den första och jag ser fram emot att se de andra säsongerna.

Criminal minds säsong 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...