13 juni 2017

Nyfiken på: Bokea

Handling
Vi stänger aldrig. Vi sover aldrig. Och nu finns vi i ditt hem.

Något mycket märkligt sker i den stora möbelaffären Orsk i Cleveland Ohio. Varje morgon finner de anställda bokhyllan Kjerring, vattenglaset Glans och garderoben Liripip sönderslagna då de anländer. Försäljningen går nedåt, säkerhetskamerorna visar ingenting och butikscheferna får panik. Vad är det som händer?

Det försöker tre anställda luska reda på. De erbjuder sig jobba nattskift för att försöka lösa gåtan. Aldrig hade de väl kunnat ana de märkligheter, vidrigheter och hemligheter som gömmer sig mellan hyllorna på lagret nattetid.

Romanen är en traditionell skräckhistoria placerad i modern miljö, men formgiven som en välbekant och glansig postorderkatalog. Beställningsformulär, produktbeskrivningar och kartor till varuhuset är också inkluderade och är fantastiskt fantasifulla tillskott till romanen.


Varför jag vill läsa den
Bara det att den verkar vara utformad som en katalog och verkar vara inspirerad av Ikea får mig sjukt nyfiken på boken. Jag brukar inte läsa skräck så ofta, men det händer någon gång ibland. Dessutom verkar denna vara riktigt annorlunda och jag hoppas jag ska få tid att läsa den om inte alltför länge.

9 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...