1 juni 2017

Månadens bästa bok: maj


Månadens bästa bok är en utmaning som Mia håller i. Deltog i den utmaningen även förra året, och fortsätter med den i år. Utmaningen är helt enkelt att välja ut den bästa boken man läst varje månad.

Den här månaden hann jag i alla fall med 5 böcker, något som jag ändå får vara nöjd med även fast jag hade önskat att jag hade hunnit läsa några fler. Böckerna jag har läst den här månaden har alla varit riktigt bra och egentligen alla böckerna jag har läst skulle kunna platsa in som månadens bästa. 

Den bok som dock sticker ut lite grann och blir den bästa är Häxan av Camilla Läckberg. Det är en riktig tegelsten men varje sida behövs. Den är otroligt aktuell i dagens Sverige när det har kommit så många från andra länder hit och hur de behandlas. Dessutom riktigt spännande och det var ett kärt återseende att få träffa Patrik, Erika och alla de andra karaktärerna. Häxan får också plus för att Erica aldrig hamnar i livsfara, något som hon ofta hamnat i de tidigare böckerna. 

8 kommentarer:

 1. Tycker att Häxan är en av Läckbergs bästa i serien.

  SvaraRadera
 2. Får se till att läsa denna snart då :)

  SvaraRadera
 3. Köar för den på bibliotek, sidantalet skrämmer lite, men kanske bör detta inte lägga några hinder. Lite jobbigt när böcker i tegelstensformat har mycket utfyllnad som inte tillför historien något, men här verkar alltså inte det vara fallet. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte inte alls att det var för mycket sidor, fast håller med om att sidantalet skrämde mig lite från början. När jag sen kom in i boken så gick den otroligt fort att läsa och jag ville bara ha mer.

   Radera
 4. Jag har inte läst något av Läckberg, men är lite nyfiken på denna. Fast omfånget avskräcker lite ;)

  SvaraRadera
 5. Länge sedan jag läste något av Läckberg

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...