10 juni 2017

Winter

Titel: Winter
Originalets titel: - 
Författare: Marissa Meyer
Översättare: -
Serie: Månkrönikan/The Lunar Chronicles #4
Antal sidor: 823
Utgivningsår: 2015
Förlag: Feiwel & Friends
Utläst: 19/5

Handling
Princess Winter is admired by the Lunar people for her grace and kindness, and despite the scars that mark her face, her beauty is said to be even more breathtaking than that of her stepmother, Queen Levana.

Winter despises her stepmother, and knows Levana won't approve of her feelings for her childhood friend--the handsome palace guard, Jacin. But Winter isn't as weak as Levana believes her to be and she's been undermining her stepmother's wishes for years. Together with the cyborg mechanic, Cinder, and her allies, Winter might even have the power to launch a revolution and win a war that's been raging for far too long.


Mina tankar
För mig  var detta en serie som bara har blivit bättre och bättre för varje bok i takt med att världen har utökats med fler kända karaktärer inspirerad av de klassiska sagorna. Från början hade jag tänkt att jag skulle vänta på att boken kom på svenska, men när nu verkar som om den inte kommer översättas så valde jag att läsa den på engelska istället.

Winter är en ordentlig tegelsten med sina  800 sidor, men som tur är riktigt lättläst och spänningen hålls vid liv ända mot slutet. Jag tycker verkligen om hur Marissa Meyer har byggt upp världen och hur alla karaktärer har introducerats och hur vi i denna bok för följa alla karaktärer vi lärt känna i kampen mot Levana. För mig är det otroligt svårt att välja en favoritkaraktär, men jag är riktigt förtjust i Thorne och hans humor. Även Winter är en intressant karaktärer och jag lider verkligen med henne.

Spänningen hålls vid liv ända mot slutet och det blir flera förvecklingar och komplikationer i Cinders kamp för att störta Levana. Tycker också mycket om att all spänning har lagt sig så får man fortsätta följa huvudkaraktärerna en stund till.

Winter och hela serien är inspirerad av de klassiska sagorna Askungen, Rödluvan, Rapunzel och Snövit och precis som i sagorna blir det ett lyckligt slut, vilket jag tycker karaktärerna verkligen förtjänar efter allt de har varit med om.

3 bra saker med boken: spännande, stark avslutning, karaktärerna

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Cinder
Scarlet
Cress

HÄR kan ni läsa en smakebit ur boken. 

4 kommentarer:

 1. Åh, undra hur lång tid det tar innan jag är färdig med denna serien :/ Den är ju bra men det är något som tar emot!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta är en serie som jag gärna skulle vilja dra ut på och fast serien är slut så vill jag ha mer :)

   Radera
 2. Den ska översättas, tror boken kommit ut redan eller så släpps den snart! :)
  http://bokrelaterat.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas Det! Vore ju kul om även de som inte läser engelska får tillgång till boken :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...