26 augusti 2017

Annabelle

Titel: Annabelle
Originalets titel: -
Författare: Lina Bengtsdotter
Översättare: -
Serie: Charlie Lager #1
Antal sidor: 312
Utgivningsår: 2017
Förlag: Forum
Utläst: 31/7

Handling
En varm sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle från det lilla samhället Gullspång, på gränsen mellan Västergötland och Värmland. Hennes föräldrar är utom sig av oro, lokalpolisen står handfallen och Missing people letar förgäves.

Kriminalinspektör Charlie Lager skickas dit tillsammans med sin kollega. Hon är utredare vid Nationella operativa avdelningen, en skicklig polis som i arbetet funnit de rutiner som hennes kaotiska inre behöver. Hon värjer sig, vill inte åka, men gör till slut som alltid: följer order. Det blir en resa bakåt i tiden. Hon tvingas återvända till platsen hon lämnade när hon var fjorton, ett förflutet och en barndom som hon gjort sitt bästa för att fly från. Väl där väcks minnena till liv. Av att växa upp där valmöjligheterna är få och drömmen om att ge sig av stark. Av mamman, som var allt det som Charlie är rädd för att bli, alkoholiserad och sjuk.

Medan hon försöker få fram sanningen om vem Annabelle var och vad som hänt henne, gör Charlie skrämmande upptäckter om sin bakgrund. Och hon tvingas möta sitt värsta minne: den gången hon lät en annan människa dö.Mina tankar
Jag fick hem denna i början av sommaren som ett recensionsexemplar. Just då hade jag fullt upp och hann inte läsa den, men nu tog jag mig äntligen tiden att göra det. Innan jag började läsa den hann jag se många positiva recensioner, vilket såklart höjde min förväntningar.

Charlie är som många andra svenska poliser är i bokform, hon har problem med både sig själv och spriten och har hemligheter i sitt förflutna. Till viss del tycker jag hon påminner om Leona, i positiv bemärkelse alltså. De är både unga kvinnliga poliser som varit tvungna att kämpa sig fram till den position som de är i idag. Att dessutom få följa Charlie när hon återvänder till sin hembygd bidrar också till att öka mitt intresse för henne. Charlie är en riktigt intressant karaktär och jag hoppas att vi får läsa mer om henne, och slutet tycker jag lämnas tillräckligt öppet för att vi ska få göra det.

Jag har aldrig varit i Gullspång, men miljön och den mentalitet som råder där känns igen från andra samhällen. Och när det sker stora omvälvande händelser i ett mindre samhälle där de flesta känner varandra så tar det hårt på bygden.

Historien om och kring Annabelle är intressant och engagerande,om än väldigt tragisk. Jag upplevde inte heller att polisarbetet tog över, man fick mest följa Charlies reflektioner kring det hela.

Annabelle är en perfekt sommardeckare, spännande, lättläst och tänkvärd och jag hoppas det kommer fler böcker om Charlie Lager.

3 bra saker med boken: spännande, Charlie och miljön

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare

Andra som bloggat om boken är Hyllan, Johannas deckarhörna och Just här- Just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...