29 augusti 2017

Nyfiken på: En av oss ljuger

Handling
Fem elever på Bayview High slår sig ner i sitt klassrum för kvarsittning: Bronwyn, den duktiga flickan. Addy, skolans populäraste tjej. Nate, en badboy med prick i registret. Cooper, basebollguden. Och Simon, som driver Bayview Highs populäraste skvallerblogg.

Men bara fyra av dem kommer levande därifrån. Simon dör under kvarsittningen, och enligt polisen var det ingen olycka. Han hade planerat att inom kort avslöja smaskiga hemligheter om alla de övriga fyra på sin blogg, vilket gör dem till huvudmisstänkta.

Om de ska ha minsta chans att rentvå sig själva måste de samarbeta, men frågan är vem de kan lita på. Det finns bara en sak som är helt säker - en av dem ljuger.


Varför jag vill läsa den
Det började med att jag såg denna bok på Booktube och först och främst var det handlingen som lockade mig. Jag är svag för "låsta-rummet-mysterier" där det bara är några stycken som kan ha genomfört dådet. Gillar också tanken med att 5 stycken helt olika typer av karaktärer är inblandade.

Har sett nu den senaste tiden att den fått lite blandad kritik, och det gör mig faktiskt ännu mer nyfiken på boken och att se vad jag själv tycker.

8 kommentarer:

 1. Jag har läst den, och jag tyckte verkligen om den! En ganska lagom deckare med ett lite nytt koncept och en ganska modern stil. Så läs den, vetja!

  SvaraRadera
 2. Aldrig hört talas om boken innan, men precis som du sa så hade det varit kul att försöka lista ut mysteriet. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker alltid det känns så bra om man lyckas lista ut det, men oftast så gör jag det inte :)

   Radera
  2. Inte jag heller, haha xD Är oftast superdålig på att se plottwists! xD

   Radera
  3. Då blir det ju ännu mer spännande om den kommer utan förvarning :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...