30 augusti 2017

Läsplanering september

Snart är det redan september och jag tänkte skriva upp de böcker som jag hoppas jag ska hinna med att läsa under månaden. Jag har lite semester i september också och om jag har lite tur kan detta leda till lite extra lästid också.

John Grisham ingår i min Boktolva för året och den bok jag har tänkt läsa av honom är Svindlaren. Han har hunnit med att skriva rätt så många böcker, men till slut valde jag den som jag tyckte lät mest spännande.

För några månader sedan läste jag den första delen om Barnmorskan i East End och nu tänkte jag fortsätta med den andra delen. Det blir månadens icke-skönlitterära bok, en bok som jag verkligen ser fram emot att läsa!

Tidigt i år läste jag En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie och det är en av de absolut bästa böcker jag läst i år. Har blivit sugen på att läsa mer av henne och jag tänker testa att läsa hennes novellsamling Det där som nästan kväver dig.

När temat i Veckans topplista var svensk feelgood var det flera som tipsade om Små citroner gula av Kajsa Ingemarsson, så nu tänkte jag ta och läsa den. Har inte heller läst något av Ingemarsson tidigare så jag ser fram emot det.

Nästa bok som jag tänker läsa är Innan floden tar oss av Helena Thorfinn, den verkar riktigt intressant och vad jag vet så har jag aldrig läst en bok som utspelar sig i Bangladesh heller. Bara det ska bli spännande!

Sista boken på min planerade lista är Fladdermusmannen av Jo Nesbø och det är alltså den första delen om Harry Hole. Jag har läst en bok senare i serien tidigare, men jag vill allra helst läsa serier i rätt ordning.


4 kommentarer:

 1. Små citroner gula läste jag till en sommarkurs en gång, den var bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli kul att läsa den, den verkar riktigt bra!

   Radera
 2. Det låter som bra planer tycker jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det fram emot att läsa alla böckerna.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...