15 augusti 2017

Nyfiken på: Hetta

Handling
Australien härjas av en svår torka och invånarna i den lilla avfolkningsorten Kiewarra tvingas dagligen fatta desperata beslut på grund av vattenbristen. Under mystiska omständigheter tar Luke Hadler livet av sin familj och sedan sig själv. Poliskommissarie Aaron Falk kommer tillbaka till sin barndoms hemtrakter för att närvara vid begravningen. Luke var hans bäste vän, men de delade även en mörk hemlighet.
Under århundradets värsta torka börjar Falk ifrågasätta vad som verkligen hände med Luke. Han bär på en bestämd känsla av att något inte stämmer – men ju mer han nystar i fallet, desto mer börjar gamla sår att blöda. Sedan länge begravda lögner tar sig upp till ytan, och Falk tvingas konfronteras med sina egna värsta minnen. 


Varför jag vill läsa den
Jag har sett en hel del väldigt positiva recensioner av denna på en del olika bloggar och handlingen är också något som lockar mig. Jag har också upptäckt att de flesta böcker jag läser utspelar sig i Sverige, USA eller England och det kan vara kul och nyttigt att uppleva andra miljöer ibland. Jag är också väldigt svag för familjehemligheter och jag tycker också det verkar intressant att se hur torkan påverkar människorna.

4 kommentarer:

 1. Den är verkligen bra! :) Ser redan fram emot mer av författaren :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är många som säger att den är bra, måste ta tag i mig själv och läsa den :)

   Radera
 2. Ja, jag är väldigt sugen på den här också även om många böcker just nu går före.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så mycket böcker och så lite tid :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...