24 augusti 2017

Library Lovers Book Tag

Ibland brukar jag tycka om att göra enkäter och olika taggar, jag har en hel mapp sparad med bara olika enkäter som jag vill göra. Men problemet är att jag har svårt att sätta mig ner och svara på frågorna. Denna tag hittade jag allra först på Youtube-kanalen BooksandLala. Idag är jag lat och orkar inte översätta frågorna.

Om det är någon fler som vill göra denna enkät är det fritt fram, men lämna gärna en kommentar senare så att jag också kan läsa det.

1. How often do you visit your local library?
Det är lite olika, ibland kan det bli flera gånger i veckan och en del gånger blir det bara några gånger varje månad. Jag brukar reservera mina böcker och hämta dem där och lämna igen, det är inte så ofta som jag bara strosar runt men det händer det också.

2a. Are you the type of person who checks out more books than you know you can read or are you someone who only checks out the exact amount of books you intend  on reading before they are due?
Jag lånar alltid fler böcker än vad jag hinner läsa, och ofta måste jag lämna tillbaka dem olästa. Jag har försökt bli bättre på att inte låna alltför mycket på samma gång, men det är svårt.

2b. How many books do you check out each month?
Även det varierar lite grann, men ofta har jag 10-15 låneböcker hemma.

3. How old where you when you got your first library card?
Det vet jag faktiskt inte, men jag vet att vi fick lånekort när vi började sexårs men som skolan förvarade. Vi fick inte ta hem dem själva förrän vi gick i en viss klass, som jag inte kommer ihåg.

4. Do you go to your library looking for a particular book or do you check out anything that peaks your interest?
De gånger jag verkligen besöker biblioteket och inte bara hämtar böcker, så ibland är det ofta en viss bok jag är på jakt efter, men jag brukar också bara gå omkring och se vad som fångar mitt intresse.

5. Do you use your library to check out just books or do you also check out dvds, audiobooks etc.
Jag är inget fan av ljudböcker, men jag brukar ibland låna filmer.

6. From what section of your library do you check out at majority of your books? (YA, middle grade, adult, non-fiction.)
För det mesta lånar jag nog vuxenböcker, men det blir en hel del YA och ungdomsböcker också.

7a. What is your favorite part of using your local library?
Samarbetet tillsammans med 7 andra bibliotek, vilket betyder att jag kan låna boken på ett ställa och lämna igen på ett annat. På samma sätt kan jag reservera en bok från ett annat bibliotek och få den till det bibliotek där jag vill hämta boken.

7b. What is your least favorite part of using your local library?
Tycker biblioteket är jättebra, men öppettiderna är kanske inte de bästa. Speciellt på sommaren, det förutsätter nästan att jag har en ledig dag så att jag kan hinna dit, annars är det stängt innan jag har slutat jobba.

12 kommentarer:

 1. Jag försöker att bara ha 3-4 låneböcker hemma åt gången annars bli jag bara stressad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har alltid alldeles för många, men tycker inte det gör så mycket om jag måste lämna igen dem olästa.

   Radera
 2. Vilken kul tag! Vad jag älskar med vårt lokala bibliotek är att de har "Mer-öppet". Dvs att man via en tagg kan vara där mellan 07 och 22 alla dagar i veckan, även när det inte är bemannat. Lån och återlämning sköter man själv. :) Lyxigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vilken bra idé! Vissa av biblioteken har något liknande, fast det gäller bara mellan vissa tider på lördagar.

   Radera
 3. Åh den här kanske jag skulle låna!

  SvaraRadera
 4. här är mitt svar: http://mrscalloway.blogspot.se/2017/11/library-lovers-book-tag.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du svarade på frågorna! Ska kolla in dina svar!

   Radera
 5. bra att bibliotek samarbetar, mina svar:
  https://hannelesbibliotek.blogspot.se/2017/11/library-lovers-book-tag.html

  SvaraRadera
 6. Rolig tag! Måste verkligen kolla upp det där med hur filmer lånas på biblioteket, har ju sett att de finns och känt mig lite frestad ibland, men böcker kommer såklart alltid först förstås. ;) Här i kommunen samarbetar också flera bibliotek på ett väldigt fint och effektivt sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brukar ibland låna filmer, men oftast brukar lånen bara vara 1 vecka men det kanske skiljer sig beroende på vart man lånar :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...