10 augusti 2017

The Geography of You and Me

Titel: The Geography of You and Me
Originalets titel: -
Författare: Jennifer E. Smith
Översättare: -
Serie: -
Antal sidor: 337
Utgivningsår: 2014
Förlag: Headline
Utläst: 16/7

Handling
Though brief, the time they spend together leaves a mark. And as their lives take them to Edinburgh and San Francisco, to Prague and to Portland they can't shake the memory of the time they shared. Postcards cross the globe when they themselves can't, as Owen and Lucy experience the joy - and pain - of first love.

As each makes their separate journey in search of home, they will discover that sometimes it is a person rather than a place that anchors you most in the world.


Mina tankar
För några år sedan läste jag hennes Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet och det blev lite av en favorit hos mig när det gäller young adult och romantik. Förra året köpte jag denna bok och tänkte mig att det skulle vara en bok i ungefär samma andra. Jag skulle tro att jag hade lite för höga förväntningar på boken, för tyvärr blev jag lite besviken och jag upplevde bitvis boken som rätt tråkig.

Vi kan börja med det jag faktiskt gillade med The Geography of You and Me. Jag fastnade verkligen för titeln, den känns passande och sammanfattar i handlingen i bara några ord. Början var väldigt mysig och det var intressant att läsa om ett strömlöst New York. Jag gillade också resandet i boken, Owen som reste runt i USA och Lucy som upptäckte Europa och att de skickade vykort till varandra från de platser de besökt.

Jag hade lite svårt för att få grepp om karaktärerna och jag tycker att Owens bakgrundshistoria hade kunna utvecklas mer och även hans relation till sin far efter det som hänt. När de var på var sitt håll blev jag mest irriterad på både Lucy och Owen, de funkade allra bäst tillsammans då därför tyckte jag slutet blev lite abrupt.

En sista sak jag vill ta upp är föräldrarnas roll - eller icke-roll i det här fallet. Jag hade gärna läst mer om deras relation till sina respektive föräldrar. Lucy som jag upplevde hade väldigt frånvarande föräldrar som bara lämnade henne och hennes bröder och Owens pappa som var i sorg. Visst, jag fattar att det är en ungdomsbok och att den ska vara lättläst och lättsmält men jag hade önskat att författaren utforskat det området mer.

Som sagt hade jag nog för höga förväntningar på The Geography of You and Me och jag misstänker att det färgar min recension och att jag är övertygad om att det finns många andra som verkligen skulle uppskatta den söta historien som vi trots allt ändå bjuds på.

3 bra saker med boken: början, resandet och vykorten

Betyg: 2/5

Tidigare läst av denna författare
Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet

Andra som bloggat om boken är Kattugglan, The Guardian och  The Perpetual Page-turner.

2 kommentarer:

  1. Åh, blev lite nyfiken på den nu när jag såg omslaget men ditt betyg var ju sådär. Kanske försöker jag mig på den någon gång!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror säkert att denna kan uppskattas av många, men tror också att man måste vara på rätt humör för den också.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...